Vrtić "Ciciban" je leglo zmija: Decu ne smeju da puste na ljuljaške, jer one vrebaju iz svakog ćoška. Niko ne sme da ih ukloni

Niko ne zna kako da se reše neželjenih gostiju

  • 2

"Molimo na oprez zbog uočenih zmija" natpis je na ogradi dečjeg vrtića "Ciciban", smeštenog u šumovitom predelu na makarskoj Gorniki.

Pronađena dvoglava zmija! Ima 2 dušnika i jednjaka, a jedno srce i pluća

Ne zna se koliko ih je tačno ni kakve su. Jedina poznata vrsta je šara poljarica, jer joj je neko od roditelja snimio porodični portret ispod stabla. Sa čitavim leglom preselila se u dvorište, piše Slobodna Dalmacija.

Mlade su zmije zauzele ljuljaške i tobogan, pa je uprava krovnog DV-a "Biokovsko zvonce" naredila da deca ne smeju da izlaze. Uvedene su posebne mere opreza.

Printksin: Kanal 5

Upravnica Anela Židić priznaje da joj nije svejedno, iako je uveravaju da su, barem ovi kamerom uhvaćeni primerci, bezopasni.

- Upozoreni su radnici. Rečeno im je da zatvaraju sve moguće otvore. Zabranjen je izlazak u dvorište, a tetkice posebno vode računa. Pojačan je oprez. Decu prate s četiri oka. Kontaktirali smo Park prirode Biokovo. Oni zmije ne mogu izmestiti. Isto to smo čuli od vatrogasaca, kažu da nemaju ovlašćenu osobu da im pristupi - govori upravnica.

Foto-ilustracija: A. Nalbantjan, pixabay.com

Izgleda da je i odrasle strah. Ipak, u vrtiću nude reči utehe.

- Iz Parka me uveravaju da su zmije bezopasne čak i ako ugrizu dete, ali radije bih da se to ne dogodi. Stotinak dece jasličke i vrtićke grupe u "Cicibanu" je na celodnevnom boravku. Bio bi šok za njih da ikoga napadne zmija. Zašto im priuštiti takav stres ako mogu da se uklone? Problem je, međutim, što u čitavoj državi ne postoji firma koja bi izišla na teren i pomogla nam. Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Sumporovali smo teren, pokosili travu, ali to nije dovoljno. Zmije su i dalje tu - kaže Židić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. septembar 2018 | 21:00

    Vi drzite jezeve,gde ima jezeva tu zmija nema🐗

  • Lucifer 1.

    26. septembar 2018 | 21:21

    Nebi trebalo da uznemiravaju zmije jer su zaštićene,one nikog ne diraju i ne napadaju već se samo brane aku su u opasnosti,zato zaštitimo i ove životinje i sačuvajmo prirodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA