Drecun: Tači bacio rukavicu Vašingtonu i Briselu, i zadao im politički šamar

Prema Drecunu, ti pokušaji signaliziraju da će se neki kosovski lideri izvesno naći na optužnicama

  • 19

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da to što inicijativa za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK nije došla pred poslanike u Prištini - predstavlja "dobro osmišljeni plan" sa porukom da situacija na Kosovu može da biti destabilizovana.

Otkriveno ko stoji iza peticije OVK kojom se traži da Specijalni sud podiže optužnice i protiv Srba

Drecun, takođe, smatra to signalom da će se neki kosovski lideri naći na optužnicama Specijalnog tužilaštva.

On je, gostujući u Dnevniku, takođe kazao da će i ubuduće biti pokušaja da se onemogući rad Specijalnog suda za ratne zločine na KiM.

- U pitanju je dobro osmišljen plan za koji se unapred znalo da neće uroditi plodom ali je poslata poruka da može da se destabiluzuje situacija na Kosovu ako se Kadri Veselji, Hašim Tači i drugi lideri OVK nađu na optužnici Specijalizovanog tužilaštva - rekao je Drecun.

Prema rečima predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, oni su pokazali da uvek mogu da budu neposlušni.

- Tači je bacio rukavicu i Vašingtonu i Briselu. To je politički šamar pre svega Sjedinjenim državama jer govori da oni koji su taj zakon doneli sada hoće da odustanu - rekao je Drecun.

Foto: Pixabay

Prema Drecunu, ti pokušaji signaliziraju da će se neki kosovski lideri izvesno naći na optužnicama.

- Indikativna je i izjava britanskog ambasadora da NATO vrlo dobro zna šta se dešavalo na Kosovu. Ako imamo u vidu da je čitava ova priča pokrenuta posle izveštaja Dika Martina koja je pod lupu stavila upravo tzv. Dreničku grupu jasno je da ako podignete optužnicu ne možete da ne stavite glavne aktere te grupe - objašnjava predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Drecun je ocenio da je peticija koju je potpisalo 16.000 veterana OVK šalje upravo poruku da Tači u svakom trenutku može da računa na taj broj ljudi i da su oni spremni da deluju kako bi onemogućili rad suda i to jeste vrsta pritiska.

Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o reakciji Beograda i izjavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da ukoliko bi se u Prištini izglasala inicijativa za ukidanje suda da treba prekinuti dijalog, Drecun je kazao da, ako nema pravde za srpske žrtve, onda ne treba očekivati pomirenje koje je neophodno kao i nastavak dijaloga sa Prištinom.

- Treba učiniti sve da se prikupi što više dokaza, a na tome se već uveliko radi i ti dokazi su već stavljeni na uvid. Ovo tužilaštvo ima problem sa protokom vremena, a takođe ne znaju kakva je tačno bila organizaciona struktura OVK. Mi te dokaze imamo i suočićemo međunarodnu zajednicu sa užasnim zločinima koje su počinili pripadnici OVK - zaključio je Drecun.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KV

    24. decembar 2017 | 10:24

    Uporedite njihove i nase dodje mi da prsnem

  • Dacha

    24. decembar 2017 | 10:36

    Jasno je da su Amerikanci uvideli gresku time sto su podrzali nezavisnost Kosova, pitanje je samo hoce li imati hrabrosti da tu gresku i isprave.

  • Nikolas

    24. decembar 2017 | 11:05

    DRECUNE!!! SVE JE TO ISTA MAFIJA-TRGOVACA SRPSKIH ORGANA !!! NEBUDITE NAIVNI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA