Tahiri: Priština dostavila dokumente o ubistvu Olivera Ivanovića, sad je red na Srbiju da odgovori na četiri zahteva

Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju

  • 7

Kosovske institucije dostavile su danas Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je kosovski ministar pravde Abeljad Tahiri i zatražilo da i Srbija odgovori na četiri zahteva Prištine.

DVA ŠAMARA PRIŠTINI IZ BRISELA uoči objavljivanja Strategije o proširenju EU

- Samo saradnja može dovesti do otkrivanja izvršioca ubistva - rekao je za portal gazetaexpress.com Tahiri i pozvao srpske vlasti da sarađuju sa organima Kosova na tom slučaju.

- Ministarstvo pravde je od dana ubistva Ivanovića izrazilo spremnost da u skladu sa međunarodnom pravnom saradnjom razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo je danas u saradnji s Državnim tužilaštvom dostavilo nadležnim insitucijama u Beogradu odgovarajuće zatražene informacije - kazao je Tahiri.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju.

- Mi, kao Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekamo odgovor na četiri zahteva upućena srpskim vlastima za obezbeđivanje dokaza - kazao je Tahiri.

On je dodao da bi dokazi koji budu prikupljeni kao rezultat saradnje institucija dve strane, bili od suštinskog značaja za istragu u cilju konačnog rasvetljavanja slučaja ubstva Ivanovića.

Ivanović je ubijen s leđa, sa šest metaka 16. januara u Severnoj Mitrovici ispred sedišta Građanske inicijative SDP čiji je predsednik bio.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    5. februar 2018 | 21:51

    Tacno znaju i siptari i nasi ko je ubio Olivera nego se prepucavaju i cekaju da se zaboravi niko nema volje da se ovo rasvetli jer su svi umesani .

  • Cika Velja

    5. februar 2018 | 20:19

    A kako ce drugacije Srbin na Kosovu ostati bez glave,ako ne s ledja??? A vase informacije zna svako ko kupuje dnevne novine,a vi bi da "uplivate" u podatke BIA zbog navodnog resavanja slucaja? Pa niko ovde nije jeo bunike,a na tu siptarsku istragu i sami mozete da se pose*u!!!

  • Krzo

    5. februar 2018 | 19:24

    Tahiri vrlo dobro zna ko je ubica,i nijemi jasno sta traze od beograda kada je oliver ubijen na kosovu a nisu hteli da zajedno ucestvuju u istrazi,sada kada su zatrpali sve dokaze i sta naci kada hiljade ljudi prodje tu i uniste sve dokaze?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA