U 2 dana 2 susreta Brnabić i Trampa: Nova prilika za poboljšanje odnosa Srbije i SAD (FOTO)

- Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu - poručila je premijerka Srbije

  • 5

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, prisustvovala je danas sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, kojom je predsedavao američki predsednik Donaldom Trampom.

Da UNMIK nastavi akciju u skladu sa Rezolucijom 1244: Brnabić na skupu generalnog sekretara UN u društvu Makrona i Lavrova (FOTO)

Tema sednice bila je mogućnosti ograničenja upotrebe oružja za masovno uništenje.

Bio je to drugi susret premijerke Srbije sa Donaldom Trampom, tokom boravka u Njujorku gde predvodi srpsku delegaciju na Generalnoj skupštini UN i još jedna prilika za poboljšanje odnosa dve zemlje i promociju srpskih interesa.

Ana Brnabić prisustvovala je danas sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, kojom je predsedavao američki predsednik-Foto: Vlada RS

- U susretu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, zahvalila sam na razumevanju stavova Srbije. Važno je što se ponovo čuje naš glas. Zahvaljujući odgovornoj politici Srbiju poštuju u svetu. Sve što radimo ima za cilj da građani Srbije bolje žive i budu ponosni na svoju zemlju - podelila je premijerka Srbije na Tviteru.

 

Uoči početka 73. zasedanja Generalne skupštine UN, Brnabić je prisustvovala tradicionalnom prijemu kod američkog predsednika uoči Generalne debate, gde je iskoristila priliku da se zahvali Donaldu Trampu na razumevanju za stavove Srbije.

Brnabićeva je tom prilikom rekla da je zahvalila Trampu u ime svih građana Srbije za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji – "da se razume naš stav i da se čuje naš glas".

- Bilo je jako divno videti, i mislim da je to važno za građane Srbije, da Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu, da svi prepoznaju napore predsednika Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbedan region - poručila je Brnabićeva.

Video: Brnabić: Predstaviću Srbiju u najboljem svetlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    26. septembar 2018 | 19:04

    Bravo Ana.😀

  • lav

    26. septembar 2018 | 21:17

    PRAVO ANA VEC IDEMO U PO BEDE MISLIM DA AMERIKA IMA INTERESE NA SRPSKOJ TERITORIJIA MI MOZEMO BAR VIDETI KAKO INDIJANCI ZIVE U REZERVOATUMORAMO SE PRIVIKAVATI

  • Toni

    26. septembar 2018 | 22:44

    Odmah ga u zadrugu. Nek se isprica sa. Lepim milovanom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA