PRIČA O POSLEDNJOJ ARKANOVOJ FOTOGRAFIJI: Niko ne zna šta se krije iza slike nastale trenutak pre njegovog ubistva

U društvu Željka Ražnatovića nalaze se Milenko Mandić i Dragan Garić - koji su takođe ubijeni, ali i bivši direktor Komercijalne banke Ljubomir Mihajlović

  • 52

Fotografija na kojoj se nalazi Željko Ražnatović Arkan, u društvu Milenka Mandića i Dragana Garića koji su takođe ubijeni, ali i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića, postala je istorijska jer je nastala samo nekoliko trenutaka pre njegove likvidacije 15. januara 2000. godine u hotelu “Interkontinentala”, današnje Crown Plaze”.

"ARKANU NIJE BIO RAVAN NI DON KORLEONE": Američki srednjoškolac piše knjigu o Željku Ražnatoviću!

Svedok koji se kobnog dana takođe zatekao u ovom objektu, rekao je da je ona nastala potpuno spontano.

OVAKO SAM UHAPSIO ARKANA: Policajac Milan otkrio pravu istinu koja se nije znala 20 godina

- Tog dana sam išao na hotelski bazen. Njih trojica su sedeli u separeu hotela, pa sam svratio da ih pozdravim. Video sam i momenat kad je nastala fotografija, bilo je spontano i slučajno, nije bilo nekog dogovora već su poznanici hteli da ovekoveče momenat - priča njihov izvor.

Da podsetimo, oko 17 časova ispred hotela stala su dva automobila. Iz "opela Kalibre" izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji. Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić. Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sedeo u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Foto: MNpress Foto: MNpress

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Gagi i Miki. Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu.

Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potilja, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu ga ranjava Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć.

Gavrić i Pegla beže kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Ipak, ni 18 godina kasnije ne zna se ko je pravi nalogodavac atentata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle

    13. decembar 2017 | 17:16

    Ubili ga s ledja,kukavice. Nemora covek da voli nekoga ali s ledja je krajnje kukavicki.Americki agenti

  • Putin R.S

    13. decembar 2016 | 12:49

    Ja ne verujem da je on ubijen. Nema ni jedne slike njegovog tela. A sto se tice slike i sta krije, mislim da DB zna sve iz tih godina to i mnogo, mnogo vise.

  • Mirko&Slavko.

    13. decembar 2016 | 14:30

    И ја сам био у шопинг центру.Али само да гледам излоге.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA