I deca migranti dočekaće praznike uz Deda Mraza: Srbija pokazala da je spremna da prihvati sve kojima je potrebna pomoć

Povodom Dana migranata pokrenuta je akcija koja ima za cilj da sva deca migranti do kraja godine dobiju slatke paketiće

  • 18

"Jedna kocka za jedan osmeh“ naziv je konferencije koja je održana povodam Dana migranata i projekta u vidu humanitarne akcije za decu migranata.

Evo koliko tačno migranata ima trenutno u Srbiji

Ovu akciju podržalo je Ministarstvo za rad i zapošljavanje, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, ambasada Libana, na čelu sa Tufic Jabeer i upravnik Narodnog Pozorišta Dejan Savić.

Akcija za cilj ima da sva deca migranti do kraja godine dobiju slatke paketiće, da deci vrate osmehe na lica i da se pokaže da postoji neko ko brine o njima i misli na njih.

Posete su obavljene u 3 kolektivna centra, podeljeno je 155 paketića u Divljanima, Pirotu i Dimitrovgradu,  a 13. decembra predviđena je poseta deci u Krnjači, 18. decembra migrantski kamp u Vranju i 25. decembra najveći dečiji migrantski kamp u Preševu.

Na konferenciji za novinare obratili su se Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje, odgovoran za migrante, Toufic Jabeer, ambasador Libana u Beogradu, Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorista Beograd, Hristos Alexopoulos, PR kompanije Hellenic sugar i Mirela Krajinović, glavni i odgovorni urednik magazine The Globe.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Ambasador Toufic Jaber, podržao je i pohvalio ovaj projekat, i naveo kako je Srbija pokazala da je otvorena i spremna da prihvati sve kojima je pomoć potrebna i posebno se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću zato što je omogućio da se migranti u Srbiji osećaju bezbedno i sigurno.

Podrška NP, Kako je istakao Dejan Savić, deci koja su daleko od svojih kuća, omogućiće da i novogodišnje praznike dočekaju uz Deda Mraza i dečiji program, kao i slatke paketiće.

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje pozvao je sve kompanije koje su u mogućnosti da podrže i nastave ovu akcije kroz razne projekte.

- Deca su naša budućnost i u njih trebamo ulagati, nije bitno da li će ostati u Srbiji, otići u Nemačku, Švedsku ili druge zemlje Evrope. Trudimo se da im obezbedimo i detinjstvo i obrazovanje. Ministarstvo će i dalje podržavati ovakve i slične projekte - rekao je Nikić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Srbijadanas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    12. decembar 2017 | 11:23

    Sve je to lepo niko ne spori,a da li ce onaj nesrecni decak , o kome ste vi iz Telegrafa pisali,a I mi sto smo ga sretali po gradu,dobiti paketic,toplu jaknu ili mozda smestaj da prespava?Ili ce novu godinu docekati gladan I promrzao,jer on je ipak dete iz Srbije?

  • turbo-Milisav

    13. decembar 2017 | 22:49

    Preljepo. Taman da im Djed Smrz donese plastične puške, bombe i noževe kao poklone. Dok im roditelji nisu dali one prave u ruke jer tad će već biti kasno.

  • Nidza

    12. decembar 2017 | 11:46

    Ovde se vidi velika razlika nas i hrvata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA