≫ 

Comtrade i Tesla u borbi protiv vršnjačkog nasilja na internetu (VIDEO)

- Učimo ih na koje načine da bezbedno koriste sve tehnologije koje nas danas okružuju - naveli su iz IT kompanije

  • 0

Kompanija Comtrade je u saradnji sa brendom Tesla pokrenula kampanju u borbi protiv sve učestalijeg vida vršnjačkog nasilja, onog koji se podmuklo odvija na internetu.

Svi samouki programeri ovo treba da znaju: Ako već imate posao, evo kako možete da imate još veću platu!

Lana Mažić iz kompanije Comtrade kaže da upravo zbog toga što ova IT kompanija decenijama unazad svojim korisnicima donosi upravo te informaciono-komunikacione tehnologije, oni imaju društvenu obavezu da edukuju svoje korisnike.

- Učimo ih na koje načine da bezbedno koriste sve tehnologije koje nas danas okružuju - navela je ona i dodala da je to samo jedan od razloga zbog kojeg sarađuju sa Centrom za prevenciju devijantnog ponašanja mladih iz Novog Sada.

Foto: Telegraf

Biljana Kikić Grujić iz ovog centra kroz projekat Tesla edukuje prosvetne radnike kako da na vreme prepoznaju i preventivno utiču na vršnjačko nasilje.

- U okviru dvodnevnog seminara, odnosno obuke, sa prosvetnim radnicima se radi na prepoznavanju svih oblika nasilja i zlostavljanja dece u stvarnom i virtuelnom svetu, zato što negde moramo da priznamo da postoji ta linija, odnosno granica stvarnog i virtuelnog, uglavnom se nasilje prenosi i obrnuto. Cilj nam je da osnažoimo radnike da pravovremeno prepoznaju i reaguju u slučaju nasilja i zlostavljanja dece u sajber prostoru.

Foto: Telegraf

Biljana Mihailović iz škole kaže da je pomoć neophodna, a savet je da dete baš kao što bi pratili i pitali gde izlazi, s kim će provesti vreme kad izađe, s kim će se družiti, šta će raditi, bilo bi dobro da to isto urade i u virtuelnom svetu.

- Roditelji vrli često nemaju dovoljno znanja i vremena, kako oni sami kažu, i budu iznenađeni i više se uplaše toga. Često i minimalizuju problem - navodi ona.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA