Klinički centar u Nišu otvorio vrata za prve pacijente: Od srede prijem i za hirurške zahvate (FOTO)

Danas na dijagnostici 30 osoba, a od srede počinje prijem pacijenata za hirurške zahvate

  • 3

U Nišu je 17. decembra u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Vlade, otvoren novi Klinički centar, namenjen pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije, a prvi pacijenti koji čekaju na dijagnostiku na novoj hematološkoj klinici su već primljeni.

Otvoren najmoderniji Klinički centar u Nišu od 50 miliona evra (FOTO)

Pomoćnik direktora za medicinske poslove o organizaciji rada Kliničkog centra prof. dr. Radmilo Janković kaže da je to urađeno prema ranije utvrđenom akcionom planu i da je to prva klininika koja je kompletno preseljena.

On objašnjava da sve dok se ne podigne kompjuterski sistem prijem pacijenata će biti isto tako u staroj zgradi, gde će se otvarati istorija bolesti.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Inače, dijagnostika u novom centru radi od prošlog ponedeljka, pa je za danas planiran prijem tridesetak pacijenata za dijagnostiku, a od srede počinje prijem pacijenata za hirurške zahvate - navodi doktor Radmilo Janković.

Klinički centar u Nišu ima 50.000 kvadrata, 38 klinika i 1.525 bolničkih postelja, što ga čini drugim najvećim zdravstvenim centrom u Srbiji posle Kliničkog centra Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Jedna zgrada KC Niš je rekonstruisana, a druga je napravljena iz temelja i ima sedam nivoa, a reč je o pametnoj zgradi.

Klinički centar Niš imaće banku krvi, poseban prostor za transplantirane pacijente, kao i prostor za buđenje pacijenata iz anestezije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Rekonstrukcija i izgradnja novog objekta koštala je 32 miliona evra. To je deo novca, od 150 miliona evra, koliko je Srbija dobila od Evropske investicione banke za rekonstrukciju i izgradnju četiri klinička centra u Srbiji.

Najsavremenija oprema kupljena je sredstvima iz budžeta Republike Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D@d.

    25. decembar 2017 | 14:23

    Iz prve ruke:Malocas pozvah za magnet ?ceka se do marta!a za to vreme mogu u Bgd.za sta i uput imam! opet bgd. Iako u Nisu ima Najbolji k.centar tek otvoren!!!!!!!pa rekoh ja bice opet tako.Bas nevole da rade.

  • Kiza

    25. decembar 2017 | 11:41

    Na ovim slikama sale i intezivne nege jos mnogo toga treba da bi to bilo u funkciji

  • mama

    25. decembar 2017 | 12:23

    Vjerujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA