Roditelji povedite računa: Kako prepoznati da li je vaše dete nasilno na internetu?

Netrpeljivost, govor mržnje prema drugarima, sve se to u jednom trenutku prenese na sajber nasilje

  • 0

Sajber maltretiranje je zapravo korišćenje interneta, ali u negativne svrhe. Naša deca su svakodnevno izložena ovoj vrsti nasilja i prilično je teško rešiti ovaj problem među vršnjacima.

Kako decu zaštiti od internet nasilja: Ovo su glavni neprijatelji srećnog detinjstva (VIDEO)

- Ako je dete agresivno u vrtiću ili u školi sasvim je logično da će u nekom trenutku tu vrstu amoziteta preneti i u sajber prostor. Roditelji definitivno treba da povedu više računa o tome kako se ponaša njihovo dete - rekla je za naš portal novinarka Katarina Jonev.

Teško je sakriti netrpeljivost ukoliko ona postoji. Netrpeljivost, govor mržnje prema drugarima, sve se to u jednom trenutku prenese na sajber nasilje.

Foto: Telegraf.rs

- Uvek se nekoliko jakih dečaka ustremi na jednog slabašnog. To se dešavalo i u naše vreme, samo je problem što sajber naselje ne može tek tako da nestane, to je jako ozbiljna stvar - dodala je naša sagovornica.

Nije poenta okriviti tuđe dete za agresivnost, potrebno je da prvenstveno proverimo da li postoji problem sa našim detetom.

Veliki broj problema potiče iz porodice, roditelj treba da bude uzor i u fizičkom i u sajber svetu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA