≫ 

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velike gužve na graničnim prelazima, čekanje i do nekoliko sati

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna

  • 1

U Srbiji se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj vozila karakterističan za poslednji dan u godini, pa ukoliko na pojedinim deonicama dođe do usporene vožnje, treba poštovati saobraćajne propise i ne ulaziti u rizična preticanja, upozorava Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zatvara se centar Beograda zbog dočeka Nove godine: Od Takovske do Terazija 2 dana bez automobila

Veći broj vozila očekuje se i na autoputevima, i ostalim frekventnijim putnim pravcima koji prolaze kroz našu zemlju. Vremenske prilike su povoljne za putovanje, ali zbog niskih temperatura postoji opasnost od stvaranja poledice tamo gde su kolovozi vlažni.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA