Još jedan turistički skandal: Agencija "Sun & Sea" prevarila putnike, vlasnik pobegao u Mađarsku

U tužilaštvu kažu da im se do sada javilo 15 oštećenih

  • 0

Samo što smo počeli da zaboravljamo prevaru agencije SAB i da vraćamo poverenje u turističke radnike, uzdrmala nas je još jedna afera. Vlasnik subotičke agencije "Sun&Sea" ostavio je sve koji su preko njega uplatili odor bez letovanja i sa njihovim novcem pobegao u Mađarsku.

Turistički skandali tresu Srbiju: Agent može da otkaže put kad hoće, a vi zbog jedne činjenice da ostanete bez nadoknade

Vlasnik je van zemlje, agencija zaključana, a na vratima obaveštenje "godišnji odmor" kao da gura prst u oko svima onima koji su bez njega ostali. Prevareni putnici, mahom iz Subotice, s pravom su ogorčeni.

U tužilaštvu kažu da im se do sada javilo 15 oštećenih.

- Dalji rad na predmetu će preuzeti Posebno odeljenje Višeg suda u Novom Sadu za borbu protiv korupcije, jer je u pitanju krivično delo iz njihove nadležnosti. Ono što znamo je da je 25. juna napustio zemlju - kaže tužilac.

Među oštećenima je R. D. koja je 8. maja otišla u "Sun&Sea" i za desetodnevno letovanje u Turskoj platila depozit od 2.000 evra.

Turisti su ostali bez letovanja, Foto: Pixabay

- U agenciji su nam napravili ugovor o putovanju. Ukupan iznos je bio 4.200 evra i 7.960 dinara i toga dana smo platili depozit. Prolazeći pored agencije 21. juna pozdravila sam vlasnika i rekla mu da ću ovih dana doneti ostatak novca na šta je on rekao da mogu doneti i sve. Već sutradan mi je poslao poruku da donesem novac i zvučalo je da mu je hitno. Zbog gužve na poslu otišla sam dan kasnije i odnela 1.300 evra. Devojka koja je radila u agenciji mi je ispisala priznanicu - priča za "Blic" R. D koja je shvatila da nije ni rezervisao hotel.

Agencija "Sun & Sea" nije imala svoje aranžmane, već je prodavala letovanja drugih organizatora. Osim što mnogima nije ni rezervisala odmor, za pojedine turiste uplatila je samo depozit.

Oštećeni građani treba da prijave svoj slučaj Policijskoj upravi Subotica, inspektoru za privredni kriminal, a oni koji su verovali da je njihov novac prosleđen agencijima koje organizuju putovanje, da se jave njima. Oni koji su to učinili i ako im je rezervacija potvrđena, otišli su ili će otići na odmor.

- Svi putnici koji su najavljeni tour operatoru "Big Blue", za koje je izvršena rezervacija od strane subagenta TA "Sun&Sea" i potvrđena od strane organizatora putovanja, otići će na svoj odmor. Bez obzira na to što "Sun&Sea" nije izvršila uplatu u celosti na račun organizatora putovanja i time izložila našu agenciju velikim troškovima, zaštita prava putnika je nama imperativ - kažu za "Blic" u "Big Blue" agenciji.

Vlasnik je poznat mnogim Subotičanima i do sada nije bilo javno poznato da je njegovo poslovanje bilo sumnjivo. Nezvanično se moglo čuti da je M.D. bio u finansijskim problemima, a to potvrđuje i što se nalazi na spisku najvećih poreskih dužnika. Na dan 31.12.2017. njegova agencija dugovala je više od 10 miliona dinara.  Takođe, račun "Sun and sea" je od marta 2017. godine u više navrata bio blokran, ali je zanimljivo što baš sada - nije.

(Telegraf.rs/Blic/Subotica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA