Kad Miško legne na gas: Autobus pun putnika "leteo" auto-putem Beograd-Niš (VIDEO)

"Ekspres" linija bila je opasnost na putu

  • 14

Vozači na putu od Požarevca ka auto-putu Beograd-Niš noćas su sa nevericom gledali autobus koji jurica i po 120 kilometara na sat.

Zašto je vozilu namenjenom za prevoz putnika bila stani pani,neprilagođena, brzina usred noći situacija nije poznato.

Dok taksi i bus prođu, lekari stižu kada se iskobeljaju iz gužve: Zašto vozači Hitne pomoći ne smeju da koriste žutu traku osim kada stigne "crveni poziv"

Sigurno je samo da teretnjak koji jurca ravan je tempiranoj bombi i da je snimljen od putnika automobila koji su se nalazili iza njega.

Prema  Zakonu o bezbednosti saobraćaja prema vrsti vozila ograničava brzinu kretanja prema vrsti vozila. Na primer, 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, ali nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h, 70 km/h - za autobuse kada se vrši organizovani prevoz dece,.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    27. septembar 2018 | 12:14

    A po "Zakonu o bezbednosti saobracaja" DOZVOLJENO je voziti putnicki auto 120 km/h sa telefonom u ruci i ukljucenom kamerom!

  • 1-1

    27. septembar 2018 | 11:25

    Zaostala srbijo teretnjaci voze po celoj evropi 90km/h autobusi 100km/h autobusi imaju i limitatore na 100-105km/h e sad ko je ovome skinuo blokadu to treba inspekcija saobracaja tjs transportna inspekcija Ti autobusi su sigurniji na putu vise nego 60% ostalih ucesnika u saobracaju Sve vise fotografa i kamermana na putevima alo zemljak bolje gledaj kuda vozis nego da slikas i snimas svaku sitnicu pusti miska neka tera dobar bus auto put samo vozi misko

  • Dekky

    27. septembar 2018 | 12:38

    Svakako verujem vozacu profesionalcu... a ne nekom polu pismenom vozacu... koji cini.prekrsaj.... kome on meri brzinu ko je on....sta on sebi daje za pravo... ostali smo bez vozaca u srbiji ljudi nema ko da vozi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA