≫ 

Misica došla da se ispovedi, sveštenik je onesvestio, istukao, silovao i na kraju ubio: Zločin razrešen posle 60 godina (FOTO)

Najpre su pronađene njene cipele i torbica, a onda i telo

  • 2

Bivši katolički sveštenik Džon Bernard Feit proglašen je krivim za brutalno ubistvo teksaške kraljice lepote staro skoro 60 godina.

Ateisti izazivaju vernike u Teksasu i Novom Meksiku: Šta ćete u crkvi, to su sve lažne vesti (FOTO)

Slučaj je ponovo otvoren 2002. kada je o ubistvu progovorio sveštenikov kolega.

Garza je bila učiteljica, a 1958. godine izabrana je za mis južnog Teksasa. Poslednji put je viđena u crkvi u mestu MekAlen gde je došla da se ispoveda kod Feita.

Najpre su pronađene njene cipele i torbica, a onda i telo. Autopsija je potvrdila da ju je Feit silovao dok je bila u nesvesti, zatim istukao, a naposletku i ubio.

Na njoj je pronađen i crni kanap koji je pripadao svešteniku. Na ispitivanju je tada 27-godišnji Feit bio jako nervozan, uočili su mu ogrebotine na rukama, a na detektoru laži njegov iskaz je pao. Kada su počeli pritisci na policiju da ga puste na miru, postao je osumnjičen, piše Daily Mail.

Slučaj je do 2002. godine bio nerešen dok ga teksaški rendžeri u saradnji s lokalnom policijom nisu ponovo otvorili.

Među prvim ispitanicima bio je Josef O'Brajan sveštenik koji je potvrdio da je Feit u danima nakon nestanka devojke imao ogrebotine po rukama. Nakon nekog vremena Feit mu je priznao da je ubio misicu, kao i još jednom svešteniku.

Od 1970-ih Feit je uredno živeo porodični život. Od tada se oženio, dobio decu, unuke, a u svojoj bivšoj županiji je volontirao. Javno je negirao svaku umešanost u smrt Irene Garza.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    10. decembar 2017 | 10:28

    Ništa čudno za njih...😐

  • Sascha

    10. decembar 2017 | 13:00

    Znaci tana je ona izreka pravda je spora ali uvek uspeva. Pa sad i daga osude on ce da rikne za neku godinu ako im ne rikne na optuzenickoj klupi :-) . Ameri ce mu lupit 200 godina zatvor i nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA