Izraelski političar u stilu DODOLA: Pozvao narod da se moli za kišu, akcija zakazana ispred Zida plača

Meteorološka služba objavila je da će i ova zima u Izraelu biti sušna

  • 2

Ministar poljoprivrede Izraela Uri Arijel je u saopštenju objavljenom na Fejsbuku pozvao na "molitve za kišu" koje bi počele u četvrtak ispred Zida plača u Jerusalimu jer se očekuje da i ova zima u Izraelu bude sušna.

Izrael napušta UNESKO

U pozivu na kome su odštampani simboli Izraela, Ministarstva poljoprivrede, Verskog pokreta kibuca i Pokreta mošava (sela) navodi se da su molitve namenjene za poljoprivrednike i javnost.

- Uz pripreme za godinu suše i zarad kiše, molitva će se održati na inicijativu ministra poljoprivrede Urija Arijela na trgu ispred Zapadnog zida (Zida plača) -navodi se u saopštenju, prenose izraelski mediji.

U intervjuu za izraelski TV kanal 7 ministar je objasnio svoje rešenje za sušu, rekavši da poziva čitavu javnost da učestvuje u molitvama koje se poklapaju sa danom posta u jevrejskom kalendaru i da "ponesu kišobrane što će zajedno otvoriti vrata raja".

Pogled na kupole džamije Al Aksa sa strane na kojoj se nalazi Zid plača. Foto: Milena Đorđević

Molitvi će se pridružiti glavni rabini Izraela, kao i rabin zadužen za Zid plača, predsedavajući Udruženja izraelskih farmera i generalni sekretar Pokreta mošava.

Meteorološka služba objavila je da će i ova zima u Izraelu biti sušna. Kako je navedeno, 64,7 posto je mogućnosti za nedovoljne padavine u decembru, januaru i februaru, a to su glavni kišni meseci.

Galilejsko jezero, glavni izvor slatke vode u Izraelu, dostiglo je najniži nivo u poslednjih devet godina i najniži nivo za početak decembra u poslednjih 15 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA