≫ 

"ASAD JE TERORISTA, KRIV JE ZA SMRT MILION LJUDI": Erdogan udario po predsedniku Sirije

- On je kriv za smrt oko milion sirijskih građana. On je definitivno terorista koji je izveo državni terorizam. Zar sirijski narod posle toga želi da ga vidi na čelu zemlje? - rekao je Erdogan

  • 26

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da Ankara nastavlja da se zalaže za silazak predsednika Sirije Bašara al Asada sa političke scene.

Poražavajući momenat za Bašara al Asada usred Sirije: Hteo je da krene za Putinom, ali su ga ruski vojnici naglo zaustavili (FOTO) (VIDEO)

- Nemoguće je nastaviti sa Asadom. On je kriv za smrt oko milion sirijskih građana. On je definitivno terorista koji je izveo državni terorizam. Zar sirijski narod posle toga želi da ga vidi na čelu zemlje? - rekao je Erdogan na konferenciji za medije tokom posete Tunisu.

Turska, Rusija i snage koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama pokušavaju da obezbede mir i spokoj u Siriji, rekao je Erdogan i podsetio na pregovore o mirnom rešenju u Ženevi i Astani.

- Sa Asadom neće biti mira u Siriji - dodao je turski predsednik.

Erdogan nije ranije isključivao kontakte sa sirijskim vlastima u budućnosti u vezi sa suprotstavljanjem snagama samoodbrane sirijskih Kurda, koje Ankara smatra terorističkom organizacijom povezanom sa Radničkom partijom Kurdistana koja je zabranjena u Turskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ненад

    27. decembar 2017 | 15:08

    А шта сте ви онда турци ? Колико сте Србији зла нанели , колико сте само Јермена побили или Курда ? Асад је бранио своју земљу од исламистичке гамади а ви турци вековима сваког угњетавали нападали и свирепе злочине радили !!!

  • Sima

    27. decembar 2017 | 15:12

    Turčin govori o krivici, a unakazio milione svojih sunarodnika.

  • Грађанин

    27. decembar 2017 | 15:01

    Са Асадом је био мир док се ви из НАТО-а нисте умешали.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA