≫ 

Bivši fudbaler Žorž Vea postao predsednik Liberije! (FOTO)

"Sa dubokim emocijama želim da se zahvalim liberijskom narodu koji me je počastvovao današnjim glasanjem. Ovo je velika nada za sve nas"

  • 2

Žorž Vea, nekadašnji fudbaler i jedan od najboljih afričkih sportista, postao je predsednik Liberije. On je izbaran u drugom krugu predsedničkih izbora.

Bivši fudbaler na putu ka predsedničkoj fotelji: Ako bude izabran, Žorž Vea će na mesto potpredsednika postaviti ženu (FOTO)

Njegov izborni štab tvrdi da je na osnovu 70 odsto prebrojanih glasova, Vea u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio potpredsednika Džozefa Boakaija.

- Na osnovu rezultata, Žorž Vea je izabrani predsednik - rekao je Morluba Morlu, zamenik menadžera kampanje nekadašnjeg fudbalera za Rojters.

Foto. Tanjug / AP

U drugom krugu izbora njegov protivkandidat je bio Žozef Boakai, koji je 12 godina bio potpredsednik, u kabinetu predsednice Elen Džonson Serlif, koja je pobedila Veu na izborima 2005. godine.

- Sa dubokim emocijama želim da se zahvalim liberijskom narodu koji me je počastvovao današnjim glasanjem. Ovo je velika nada za sve nas - napisao je Vea na Tviteru.

Vea se smatra jednim od najboljih afričkih fudbalera ikada, a 1995. godine je za svoje nastupe u dresu italijanskog Milana nagrađen Zlatnom loptom.

Foto: Guliver/Mandatory Credit: Claudio Villa /Allsport

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA