Opšta pometnja u Trstu: Komšije se žale na ženske urlike, morala da interveniše i policija

- Zapravo, povici su bili isključivo ženski, i rekao bih, dolazili su od mlađih osoba. Ne verujem da su demonskim uticajima podložne samo devojke - rekao je Jordan Zerjal za italijanske medije

  • 9

Stanovnike Trsta uznemirile su duhovne seanse hrvatskog egzorciste fra Rozaria Rozo Palića.

Roditelji su sa sveštenicima 67 puta isterivali đavola iz ćerke, dok je nisu ubili! Istinita priča o devojci po kojoj je snimljen novi film "Egzorcist" (FOTO) (VIDEO)

Stotine ljudi iz Hrvatske svakog vikenda dolazi na seanse kod fra Rozaria. On svake subote u Trstu organizuje službe na hrvatskom jeziku, a kako javljaju mediji, u grad tada dolaze silni autobusi puni vernika koji izazivaju strašne komunalne probleme i utiču na red i mir.

Stvaraju se velike gužve, a divlje parkiranje pravi problem na ulici koja nije prilagođena za tako veliki broj vozila.

Međutim, to nije jedini problem. Komšije se žale i na neobične pojave koje se javljaju usred fra Rozariovih duhovnih seansi.

Tako jedan od njih, Jordan Zerjal, koji živi u kući blizu crkve, tvrdi da noću iz crkve satima dopire urlanje, zbog čega je intervenisala i policija.

- Zapravo, povici su bili isključivo ženski, i rekao bih, dolazili su od mlađih osoba. Ne verujem da su demonskim uticajima podložne samo devojke. Na to smo ukazali i karabinjerima, ali nikad nismo dobili odgovor - rekao je Zerjal za italijanske medije, a prenosi Istarski.

Fra Rozo Palić rođen je 15. februara 1969. godine u Janjevu. Nakon osmogodišnje škole u rodnom mestu, kao franjevački kandidat, gimnaziju završava na Šalati u Zagrebu. Posle zaveta, teološki studiej pohađa u Zagrebu i Rimu. Za sveštenika je zaređen 2004. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin

    29. decembar 2017 | 21:45

    Samo otac Makarije može da pomogne 😀😂😀

  • Ja

    29. decembar 2017 | 22:18

    Demonskim uticajima su podlozne i zene i muskarci.Prisustvovala sam licno, vise puta, nije u pitanju psihicki poremecaj, jer promenjeni glasovi, krici, i ponasanje u toku citanja molitve, govore da je u pitanju nesto drugo. Ko nece da veruje, ne mora, nisam ni ja dok nisam videla svojim ocima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA