≫ 

Saudijski princ kupio najskuplju kuću na svetu: Dao je 300 miliona za zamak Luja XIV i 450 miliona za da Vinčijevu sliku (FOTO)

Bin Salman je kupio zamak Luja XIV koji ima 4.645 kvadratnih metara

  • 25

Prestolonaslednik Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman, kupio je najskuplju kuću na svetu za 300 miliona dolara, uprkos tome što se zalaže za borbu protiv korupcije i sprečavanju nepotrebnog trošenja novca ostalih članova kraljevske porodice.

Čovek iz senke koji stoji iza svake kontroverzne odluke Donalda Trampa: Zbog njegovih poteza, svet tone u sve veći haos!

Bin Salman je kupio zamak Luja XIV koji ima 4.645 kvadratnih metara, objavio je "Njujork Tajms". Princ je navodno kupio zdanje vredno 300 miliona dolara 2015. godine, a pored toga kupio je i jahtu od 500 miliona i sliku Leonarda da Vinčija vrednu 450 miliona.

Foto: Wikimedia/Patrice Diaz

Princ je zamak kupio kroz brojne kompanije u Francuskoj i Luksemburgu koje su u vlasništvu "Eight Investment Company", saudijskog investicionog fonda koji je osnovao Salman.

Zamak Luja XIV srušen je 2009. godine i na istom mestu je podignuto moderno zdanje.

U ovoj vili princu je na raspolaganju vinski podrum, bioskop, 10 spavaćih soba, bazeni, dve balske sale, noćni klub, a sva svetla, fontante i klime kontrolišu se preko iPhone-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Teofil

    19. decembar 2017 | 12:20

    Uopste nije dobra vest,samo pokazatelj da se mirnim putem desava invazija islama na Evropu.

  • NND

    19. decembar 2017 | 13:44

    Sad se Luj XIV prevrce u grobu.

  • Mrkoni

    19. decembar 2017 | 20:58

    Ovi arapi su katastrofa.I pazi slika skuplja od dvorca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA