Ovom čoveku čvarci donose milione: Pakuje ih kao čips i služi ih uz pivo, a sve je počelo malom opkladom (FOTO)

Kolmana, koji je inače veliki ljubitelj mesa, prijatelj je 2014. godine izazvao da pokrene biznis u koji će uložiti nešto više od 500 evra

  • 4

Jedna opklada od 500 funti (oko 560 evra) napravila je od Britanca Nika Kolmana (35) milionera, a verovali ili ne, u sve su umešani čvarci.

On (6) ima više miliona nego što ima godina: Zarađuje dok se igra!

Kolmana, koji je inače veliki ljubitelj mesa, prijatelj je 2014. godine izazvao da pokrene biznis u koji će uložiti samo pomenutu sumu novca. Tri godine kasnije može reći da je to najbolja odluka koju je Nik doneo. Danas od proizvodnje čvaraka zarađuje 3,5 miliona funti (skoro četiri miliona evra) godišnje.

- Opklada me je naterala da li mogu da započnem novi posao sa vrlo ograničenim kapitalom. Umesto da se brinem o tome kako da zaradim novac, skoncentrisao sam se na svoju strast i ono što sam stvarno uživao da ​​radim - kaže Kolman za britanski "San".

Ono u čemu uživa su pabovi i svinjsko meso i te dve svoje strasti odlučio je da spoji u komapaniju koja se zove "Snafling Pig", a koja je specijalizovana za proizvodnju čvaraka, kao grickalica od svinjskog mesa koje se mogu služiti uz pivo.

Prvo su se prodavali u kesicama poput čipsa, a u međuvremenu, odlučili su malo da promene ambalažu, pa su sad njihov čvarci dostupni i u teglama.

Trud se isplatio. Nik i njegov poslovni partner Endru Alen pojavili su se u avgustu prošle godine u TV emisiji "Dragons Den", jednoj varijanti rijalitija ili takmičenja u kojem se učesnici takmiče da pridobiju investitore za svoje poslovne ideje i osiguraju finansijska sredstva da ih realizuju.

Oni su dobili 70.000 funti od osnivača "Munpig" Nika Dženkinsa, a zauzvrat su mu dali 20 odsto firme. Kako je ona rasla, od Dženskinsa su otkupili njegov deo.

U međuvremenu, posao nastavlja da raste, a i ponuda, koja je nedavno proširena za devet novih ukusa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    26. decembar 2017 | 09:46

    A kako i da propadnes sa "proizvodnju od čvarci"???

  • Hahaaa..

    26. decembar 2017 | 09:54

    'Snafling Pig'?! Pa kod nas svinjetinu jede samo ko mora (jeftino), ali dobra ideja.... i uspeh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA