≫ 

PLASTIČNI HIRURG OTKRIVA: Pored uvećanja i podizanja grudi, žene u Srbiji traže još jednu intervenciju

Svaka žene na neki način teži savršenstvu, ali to može da bude i dodatan pritisak za njih

  • 7

Pored savršenog oblika i veličine grudi, žene žele i savršen oblik bradavicaTrend koji je zastupljen u svetu već neko vreme jeste i ispravljanje "uvučenih" bradavica.

Kardašijanke više nisu u trendu, žene sada od plastičnih hirurga traže njen nos - a nisu ni svesne da prave veliku grešku

Ovakve bradavice su zastupljene kod 10% žena u celom svetu. Uglavnom je u pitanju optički "problem", ređe je zdravstvene prirode, mada ima i takvih slučajeva.

Prema rečima dr Igora Georgijeva, specijaliste plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, "uvučene" bradavice nisu čest poremećaj u našoj ženskoj populaciji.

- Žena koja ima normalne bradavice, njoj se one na određenu reakciju istaknu i normalno reaguju. Ukoliko ima skraćene mlečne kanaliće, bradavica ostaje uvučena, u manjoj ili većoj meri. Bradavice bi trebale da reaguju na dodir, mehaničku draž i promenu temperature.

Ukoliko na mehaničku draž bradavica ne može da reaguje, to je nešto što se ponekad estetski koriguje, tada se skrate mlečni kanalići, odnosno deo mlečnih kanalića se prekine, na samom izvodnom delu se malo pusti bradavica i dođe do toga da ona može normalno da reaguje.

Naravno, to može teoretski malo da poremeti tok mleka, ali ne mogu se potpuno svi kanalići prekinuti, jer se centralna zona pusti, tako da bradavica može da izađe. Mislim da je nepotrebno raditi bilo šta drugo, ako nema neke anomalije, odnosno nekog urođenog poremećaja - objašnjava dr Igor Georgijev.

Dr Igor Georgijev, Foto: Telegraf

Intervencije na bradavicama nisu čest zahtev i uglavnom se rade istovremeno sa operacijom grudi, a žena smatra da joj bradavice ne izgledaju lepo.

- Kada se pacijentkinji radi intervencija na grudima, a ona se požali na izgled bradavica, tada se radi i korekcija bradavica. Ovakva procedura nije čest slučaj, po statistici  izvlačenje bradavica je ispod 3%, i to u sklopu operacije grudi, bilo da je u pitanju uvećanje, smanjenje ili podizanje grudi.

Veoma retko se dogodi da pacijentkinje traže samo intervenciju na bradavicama, jer im se ne sviđa da imaju invertovane (uvučene) bradavice - rekao je dr Georgijev, i dodao:

- Ne mislim da je to trend. Ko ima taj problem, traži način da ga reši. Ne dešava se da neko dođe i kaže da bradavica "ne štrči " dovoljno, pa žele da im budu još naglašenije.

Uglavnom su razlozi estetske prirode, ali i iz higijenskih razloga, jer kod uvučenih bradavica ne mogu da očiste lepo delove u tom kožnom naboru, ne mogu lepo da održavaju higijenu.

Ukoliko pacijenkinja želi da uradi intervenciju samo na bradavicama za to zadovoljstvo bi trebala da izdvoji oko 400 eura, za obe dojke.

- Sama intervencija radi se u uslovima blage, plitke anestezije i žena može istog dana da ide kući. Oporavak nakon ovakve intervencije kratko traje, nose se konci desetak dana, oko bradavice. Žena može sve normalno da radi u tih deset dana. Nakon skidanje konaca, oporavak je završen - izjavio je dr Igor Georgijev.

Daljinac

(B.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin

    11. decembar 2017 | 13:00

    E sad jedno šaljemo pitanje da li moze i rogovi da se naprave??? 😁😂😁

  • Н. С

    11. decembar 2017 | 12:30

    За обе? Скоро да је џабе. Глупостима никад краја. За те паре не треба ни да их покривају. Треба их држати да сви виде, да су извучене. Таквим женама је увучен мозак, а ту хирургија ништа не може Само да кажем да сам жена, и да тако мислим.

  • Dragana

    11. decembar 2017 | 12:20

    Svašta. Ja nisam savršena i nitko nije i to je nemoguće biti. Kakvi smo,takvi smo. Trebamo se prihvatiti i biti zadovoljni sa sobom. Bitno je kakvi smo zaista iznutra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA