≫ 

HIT DIJETE u koje se kunu Gvinet Paltrou i Kim Kardašijan ne pomažu i opasne su po zdravlje

Uzor mnogim mladim devojkama su poznate ličnosti koje svoje savršene figure održavaju posebnim režimima ishrane

  • 2

Nutricionisti upozoravaju da treba dobro razmisliti pre nego se odlučimo za neki od načina ishrane koji praktikuju poznate dame iz sveta šou biznisa.

Zašto je detoks gubitak vremena, a ne gubitak kilograma

Dugoročno pridržavanje nekih od rigoroznih pravila mogu da dovedu do slabljenja koštane mase, anemije i ozbiljnih deficita minerala i vitamina. Nutricionisti upozoravaju da poznate ličnosti nisu eksperti za ishranu te da njihove savete ne treba slepo pratiti.

-Oni često izgledaju tako dobro jer se iza njihovog izgleda krije čitava armija ljudi koja je zadužena za to da oni izgledaju besprekorno. Fokusirajte se na vaše zdravlje ne na to kako neka glumica ili pevačica izgleda, savetuje dijetetičar Sian Porter.

Foto: Instagram/emrata

Slike transformacija poznatih ličnosti koje dolaze do nas su često fotošopirane, pa mi onda stremimo ka nemogućem. Jedna od najvećih zabluda je detoksikacija, koju sam organizam već radi po prirodi i ne postoji način da se to pojača i ubrza.

-Dobra ishrana je ona koja je raznovrsna i uključuje mnogo povrća, neko voće, cela zrna žitarica i lagane proteine. Gubitak težine treba da se zasniva na zdravoj hrani, ograničenim porcijama i aktivnom vežbanju, dodala je Sian.

Ovo su neke od dijeta i planova ishrane poznatih koje u 2018. godini obavezno morate da izbegavate.

1. Sirova veganska ishrana

Foto: Tanjug/AP

Iako se kune u sirovu vegansku ishranu, glumica Gvinet Paltrou nije nutricionista kako savetovala ljude da je to najbolji način ishrane. Odricanje od namirnica životinjskog porekla uz nedostatak zamene, može da dovede do pojave anemije, osteoporoze i upala koje vode u rak.

2. Alkalna dijeta

Alkalna ishrana je isto samo mit koji može da nas spase od raznih bolesti, a u stvari nema uticaja na naš pH i ne leči rak već vodi u deficit vitamina i minerala.

Nikakvi suplementi koji su niskokalorični ne mogu da doprinesu zdravlju već samo mogu da ga ugroze, piše The Sun. Izbegavajte šejkove i prašklove i držite se dobre stare zdrave hrane.

3. Ketogenska dijeta

Foto: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images

Keto dijeta koja je Kim Kardašijan pomogla da se “steše” posle drugog porođaja zbog velikog i naglog gubitka masti može da dovede do pojave umora, promene raspoloženja i problema sa spavanjem.

Dijeta koja se bazira na krvnoj grupi je uspešna samo zato što vas ograničava a neke namirnice i smanjuju unos kalorija, što nema nikakve direktne veze sa vašom krvnom grupom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    11. decembar 2017 | 08:33

    Svačiji organizam je drukčiji i drukčije i reagira. Ali,dugoročno,dijete nisu zdrave ni poželjne. Zato se trebamo fokusirati na zdravlje i njegovati ono bitno - unutrašnju ljepotu...A lako za koju kilu viška ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA