≫ 

Zbog retkog poremećaja, ona je sama sebi bliznakinja - i jedna polovina njenog tela napada drugu (FOTO)

Tejlor je tek u dvadesetim godinama otkrila pravu istinu o svom izuzetno retkom zdravstvenom stanju

  • 2

Tejlor Mul je, kao i skoro svaka trideseta osoba rođena na svetu, blizanac. Međutim, ono što nju čini jedinstvenom jeste činjenica da je ona sama sebi blizanac.

ISTORIJSKA OPERACIJA OBAVLJENA U SRBIJI: Presađena prva materica jednojajčanim blizancima u Tiršovoj

Glavni krivac za ovo jeste redak genetski poremećaj koji se zove himerizam. U osnovi, ona i njen blizanac su se spojili u jednu osobu dok su bili u materici.

A post shared by ᴛᴀʏʟᴏʀ ᴍᴜʜʟ (@taylormuhl) on

Sudeći po njoj, ovo stanje je toliko retko da je u svetu zabeleženo svega 100 slučajeva, a ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da himerizam može da izazove brojne zdravstvene probleme.

Muhlova je prvi put postala svesna svog problema kada je bila mala. Tada je primetila da niko od njenih prijatelja nije imao telo koje je podeljeno po sredini i da je svaka drugačije boje.

Kasnije, kada je počela da oseća čudne bolesti, doktori su shvatili da u pitanju nije samo veliki beleg kako su na početku mislili.

- Kao tinejdžerka sam imala ozbiljnih problema sa imunitetom. To je zaista bilo teško u tim godinama, pogotovo jer nisam znala zašto sam bolesna, priča ona.

A post shared by ᴛᴀʏʟᴏʀ ᴍᴜʜʟ (@taylormuhl) on

Pravu dijagnozu dobila je tek u dvadestim godinama života, a uzrok za brojne zdravstvene probleme ležao je u činjenici da jedna polovina njenog tela napada drugu jer nosi dva različita seta DNK, a samim tim, ima i dva različita imuna sistema.

Kako bi se izborila sa svim ovim problemima, ona mora da koristi jake probiotike i vitaminske suplemente.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    25. decembar 2017 | 20:59

    i ja sam blizanac sa slonom. njemu se samo surla vidi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA