• 1
 ≫ 

Preciziran datum: Komercijalna na dobošu poslednjeg dana maja

 ≫ 

Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci

  • 1

Tender za prodaju Komercijalne banke biće raspisan u sledeći petak 31. maja-

- Reč je o javnom pozivu za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u postupku prodaje akcija u Komercijalnoj banci - potzvrđeno je u Ministarsstvu finansija.

Ovoj odluci prethodio je sastanak ministra finansija Siniše Malog i predstavnika francuske kompanije "Lazard" koja je investicioni savetnik u postupku prodaje "Komercijalne banke".

Ministar finansija je najavio posle posete MMF, da će se užurbano radi na pripremi dokumentacije za prodaju te banke. 

Interesovanje za kupovinu Komercijalne banke, koja je po mnogim poslovnim performansama među najboljim bankama u Srbiji, je veliko. U pitanju je nekoliko domaćih i stranih investicionih kompanija. Pojedine među njima bave se isključivo bankarstvom godinama unazad, a među potencijalnim kupcima su i investicioni fondovi koji posluju u različitim delatnostima, a između ostalog se bave i bankarstvom.

VIDEO: Zbogom pameti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Vrbas

    26. maj 2019 | 13:16

    A zbog čega prodajemo banku ''koja je po mnogim poslovnim performansama medju najboljima u Srbiji''? Zato što gospoda iz MMF-a tako žele?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>