• 0

Čadež: Svaki uloženi evro na Zapadni Balkan vredi mnogo više nego u bilo kom drugom regionu Evrope

Marko Čadež istakao je danas u Londonu da vredi investirati u Zapadni Balkan

  • 0

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je u Londonu da vredi investirati u Zapadni Balkan i da je to prikazano na konferenciji koju su zajedno organizovali ugledni britanski list „Fajnenšel tajms“ i Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana.

Čadez je kazao da su na skupu iznete činjenice da, kada se uzme u obzir perspektiva u narednih pet do sedam godina, svaki ulozeni evro na Zapadni Balkan vredi mnogo više nego u bilo kom drugom regionu evropskog kontinenta.

- Uzmite u obzir samo digitalnu ekonomiju na Zapadnom Balkanu, ona raste dvocifrenom brzinom, i to ne 10 već 20 i više odsto - objasnio je on.

Takvi podaci govore dovoljno o velikom potencijalu koji imaju naše ekonomije, rekao je Čadež.

Merkator S

Foto: Promo

Ukazao je da je danas bilo govora o pristupnim pregovorima sa EU, dodajući da to jeste bitno i istakao da je Zapadni Balkan već deo evropske ekonomije.

- Vezani smo trgovinom i proizvodnjom sa evropskim igračima i tako smo već deo Evrope - naglasio je on dodajući da je iz tog razloga i Koka Kola u Srbiji kupila kompaniju u vrendosti od 200 miliona evra.

To, kako ističe, govori da naša ekonomija jeste vredna ulaganja i da ako budemo nastavili da se ponašamo odgovorno, pre svega politika, ako bude nastavila da radi na stabilizaciji regiona, odgovorno se ponaša prema budžetu i investira u prave stavri, a ne u socijalni mir i potrošnju, onda imamo velike potencijale.

Rekao je da je skup okupio najveća imena kada su u pitanju investicioni fondovi, strateški investitori, te ukazao da je bilo mnogo više prijava nego što je sala mogla da primi.

Zbog toga, naveo je, vršena je selekcija i dovedeni su ljudi koji imaju veliki interes da prošire svoje investicije ili krenu sa investicijama u region.

- Sa mnogima imamo danas veoma konkrtene razgovore oko novih investicuja u Srbiji i ostalim zemaljama Zapadnog Balkana - dodao je Čadež.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>