• 0
 ≫ 

Delegacija Srbije Medvedevu "nosi" kozji sir i cigarete

 ≫ 

Nama je saradnja sa Rusijom od izuzetnog značaja u političkom, ekonomskom, socijalnom, vojno-tehničkom i svakom drugom smislu, rekao je Vučić.

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Minsku da će se tokom dana sastati sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom i da će sa njim razgovarati o saradnji dve zemlje, uključujući i pitanje sporazuma o izvozu određenih proizvoda iz Srbije, kao što su cigarete, kozji sir i drugo.

- Imaću ovde više sastanaka. Zbog situacije u zemlji, predsednica Gruzije je otišla iz Minska. Sa Medvedevom ću imati tet-a-tet sastanak. Nama je saradnja sa Rusijom od izuzetnog značaja u političkom, ekonomskom, socijalnom, vojno-tehničkom i svakom drugom smislu - rekao je Vučić.

Kako je dodao, sa predsednikom Belorusije je već razgovarao a sa Medvedevom će tek razgovarati o tome da se u septembru, oktobru završe sporazumi za izvoz dve hiljade tona cigareta, kozjeg i ovčijeg sira u neograncicenim količinama , 90.000 litara vinjaka, voće rakije bez ograničenja i kravljeg tvrdog i polutvrdog sira do određenih količina.

- To je za nas od izuzetnog značaja za nas i ako bismo u tome uspeli da završimo u septembru to bi bila dobra vest za Srbiju i za to nam je potrebna podrška Rusije i Belorusije - zaključio je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>