• 0
 ≫ 

Vlasnik "milka" čokolade smislio način da napravi 10 milijardi Oreo keksića, i to će menjati svet

 ≫ 

Kupuju prostor koji će obezbediti proizvodnju 10 milijardi Oreo kolačića godišnje

  • 0

Kompanija Mondelez pokušava da ubrza bum američke obnovljive energije kupovinom solarne energije koja je dovoljna za proizvodnju 10 milijardi Oreo keksića godišnje.

To je najveće Mondelezovo (MDLZ) partnerstvo za obnovljivu energiju u svetu i prvi takav sporazum u SAD.

Dogovoreno je da kupi solarnu farmu u Teksasu koja je u izgradnji, a proizvođač "milka" čokolade i poznatih krekera očekuje da će značajno  smanjiti emisiju ugljen dioksida,  što će se odraziti i na globano smanjenje zagađenja.

Kupovinom "zelenih farmi" Mondelez želi da zaštiti svoj lanac snabdevanja i što se tiče poljprivrede i pretnje od klimatskih promena.

- Želimo da budemo na čelu kada je reč o borbi protiv klimatskih promena - rkeao je Džonatan Horel direktor razvoja u Montelezu.

- To ima smisla za naše poslovanje, potrošače i poljoprivrednike -

Mondelez se tako pridružuje Facebooku (FB), Dženeral Motorsu (GM), Adobeu (ADBE), Blumbergu i drugim velikim kompanijama koje pokušavaju da "ozvuče mrežu" obećavajući da će kupiti obnovljivu energiju.

Mondelezova zelena farma bi trebalo da počne sa radom do kraja godine, a energija tako dobijena, procenjuju, biće dovoljna da se naprai više pod 50 odsto svih Oreo keksića koji se jedu u SAD, što je oko 10 milijardi keksa. 

Kako navode, primetili su da klimatske promene negativno utiču na temperature i padavine, što pogađa kakao, ali i pšenicu koja je Mondelezu neophodna.

VIDEO: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>