• 11
 ≫ 

Šok od Bentlija: Otvara najveći salon u zemlji gde su plate manje od 300 evra

 ≫ 

Bentli otvara svoj najveći salon u Ukrajini, jednoj od najsiromašnijih zemalja u Evropi

  • 11

Britanski proizvođač luksuznih automobila Bentli najavio je otvaranje filijale u glavnom gradu Ukrajine u Kijevu, nazivajući to važnim korakom ka jačanju svog prisustva u srednjoistočnoj Evropi.

Prostor salona biće na 1760 m² i nalazi se u blizini aerodroma u Kijevu, a ponudiće kupcima prodaju i postprodajne usluge. Ovo uključuje kompletnu seriju Bentli modela.

- Ovo znači preduzetništvo u izazovnim vremenima ... Radujemo se uspehu na tržištu luksuznih automobila u Ukrajini sa superiornim asortimanom modela i visoko angažovanim ljudima - rekao je Robert Engstler, regionalni direktor Bentlija za Evropu.

Dok je britanski proizvođač izabrao Ukrajinu za svog "najvećeg ekskluzivnog zastupnika u Evropi", istovremeno je Svetska banka ocenila zemlju jednom od najsiromašnijih u Evropi i Centralnoj Aziji.

Ekonomski rast u Ukrajini pretvorio se u tempo oporavka od krize kroz koju je zemlja prošla 2014-2015, navodi se u izveštaju banke. Međutim, stope rasta su, kako se izveštava, i dalje niske, s tim da plate ne uspevaju da dostignu standarde susednih država.

Prema ključnom kreditoru zemlje, Ukrajini je potrebno više od 50 godina da dostigne nivoe prihoda današnje Poljske. Ukrajinci su među najsiromašnijim ljudima na svetu, sa neto bogatstvom građana koji zaostaju za Bangladešom.

Statistika pokazuje da prosečni Ukrajinac zarađuje manje od 300 dolara mesečno, a više od polovine tog prihoda (50,9 posto) troši se na hranu. Malo ko može da priušti da poseti restorane i hotele, gde se troši samo 2,8 odsto prosečnog budžeta.

VIDEO: Rade kao robovi, žive kao u logoru što plaćaju 1000$ i srećni su zbog toga

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>