• 1

Curi rok: Prijavite ko je stvarno vlasnik vaše firme ili spremite 150.000 RSD

Ministarstvo privrede podseća da su početkom ove godine stupile na snagu izmene i dopune Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika

  • 1

Rok za prijavu stvarnih vlasnika u Centralnu evidenciju ističe 31. januara ove godine, a Ministarstvo privrede ukazuje da će protiv pravnih lica koja ne ispune tu obavezu biti podnete prekršajne prijave.

Zahteve za pokretanje prekršajnog postupka podnosiće Agencija za privredne registre (APR) po isteku propisanog roka, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Raspon novčane kazne za ovu vrstu prekršaja kreće se od 500.000 do 2.000.000 dinara za pravna lica, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Ministarstvo privrede podseća da su početkom ove godine stupile na snagu izmene i dopune Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika kojima je, između ostalog, propisana prekršajna odgovornost za registrovane subjekte koji ne izvrše evidentiranje do 31. januara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    16. januar 2020 | 19:43

    Pa zar se u APR/U otvara firma uz licnu kartu ili kao KEVEMI JA SAM ?NERAZUMEM !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>