• 0
 ≫ 

Najviše se otkazuju forumi kompanija: Korona ugrozila turizam, hoteli gube na stotine hiljada evra

 ≫ 

Posebno se otkazuju kongresi i konferencije kompanija, od kojih najviše profitiraju ugostiteljski objekti i muzeji

  • 0
Beč

Foto: Pixabay

Korona virus naneo je već sada veliku štetu austrijskom turizmu, posebno zbog otkazivanja kongresa i konferencija kompanija, ali i privatnih turista kojima nije do putovanja.

Prosečan gost kongresa u Austriji dneno troši oko 540 evra, i time duplo više nego prosečni turista koji dođe da poseti Beč. Od kongresnih turista profitiraju ugostiteljski objekti i muzeji.

Takođe, već sada muzeji ukazuju da imaju manju posetu za 25 odsto. Zbog nedolaska kongresnih turista brojni hoteli su ostali bez gostiju, i pojedini hoteli prijavljuju štetu u visini od 100.000 evra i više.

U pokrajini Salcburg izostaju gosti iz Azije, koji su do sada dolazili u značajnom broju, a hotelima bi ta situacija mogla biti opasna po opstanak, pošto izostaju prihodi, a rashodi ostaju isti.

I avio-kompanije otkazuju brojne letove, i tako je austrijska kompanija AUA ostavila prizemljeno 14 od 82 aviona, zbog izostanka letova ka Kini i Iranu, kao i 20 odsto na evropskim destinacijama - 40 odsto letova za Italiju je otkazano.

Video: Kon: Bitno je što smo otkrili prvi slučaj korona virusa

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>