• 1
 ≫ 

50 miliona poslova u turizmu je pod znakom pitanja: Samo jedna kompanija "lakša" za 2 mlrd €

 ≫ 

Ova prognoza dolazi nakon na hiljade otkazanih internacionalnih letova, a neke firme za osiguranje ne pokrivaju putno osiguranje za nove klijente

  • 1
avion, putnici Pixabay.com

The World Travel and Tourism Council (WTTC) predviđa da bi u turističkom sektoru bez posla moglo da ostane oko 50 miliona ljudi, a Glorija Gevara, izvršni direktor ove organizacije, kaže da je trenutna situacija ozbiljna pretnja za tu industriju.

Ova prognoza dolazi nakon na hiljade otkazanih internacionalnih letova, a neke firme za osiguranje ne pokrivaju putno osiguranje za nove klijente. WTTC kaže da bi turistička industrija mogla da doživi pad od 25 odsto u 2020. Oni pozivaju vlade sveta da preduzmu sve mere kako bi ih zaštitili.

Princess Cruises, firma koja se bavi kruzerima, sva putovanja je obustavila na 60 dana, a jedan od kruzera bio je zadržan na obali San Franciska 5 dana, nakon što je utvrđeno da je 21 putnik zaražen korona virusom.

British Airways, EasyJet and Norwegian Air takođe nisu ostali imuni na novonastalu situaciju, pa su otkazali sve letove. Korean Air kompanija je čak izdala saopštenje u kojem piše da bi trenutno stanje moglo da dovede do njihovog bankrota.

Chinese airline je prošlog meseca imao 84,5 odsto putnika manje, te je objavljeno da im je profit manji za oko 2,5 milijarde evra. Međutim, i druge zemlje osećaju potrese zbog Kineza, koji su "glavni turisti" u Velikoj Britaniji već godinama. Primera radi, u poslednjih godinu i po dana - Ostrvo je posetilo oko 400.000 Kineza.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lona

    15. mart 2020 | 15:03

    British airways nije otkazao letove, samo je dao mogućnost da se besplatno izvrše izmene, ko ne zeli da leti sad. Normalno leti na mnogim destinacijama.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>