• 0
 ≫ 

Dok nisu bili pod budnim okom šefa, zaposleni grabili dva sata za sebe

 ≫ 

Čak 25 odsto radnika, koji su u proteklom periodu radili od kuće, kaže da su mogli da "pobegnu" s posla na duže vreme, a da šef to ne primeti

  • 0
U susret inovacijama Foto: Pixabay

Nije tajna da mnogi zaposleni, kada su prešli na rad od kuće, nisu bili toliko produktivni kao kada rade u kancelariji. Osim što im uslovi za rad možda nisu bili adekvatni, suočili su se s brojnim distrakcijama kao što su obaveze oko kuće, kuvanje ručka, bavljenje decom ili vreme provedeno s ukućanima.

Kako prenosi britanski Telegraf, tamošnja preduzeća bi mogla da se suoče sa ozbiljnim kolapsom produktivnosti, a četvrtina zaposlenih priznaje da može da se "izvuče" s posla barem na dva sata, dok radi na daljinu. Ukratko, to znači da tako rade manje nego inače, a da menadžeri to ne primete. Ovo je potvrdila anketa.

Konsultantska firma za bihejvioralno istraživanje "Mind Gym", to doživljava ovako: Pandemija je zaustavila svet i prisilila mnoge (britanske) radnike da žive i rade u jednom prostoru. Ali, to je "otrovna mešavina" izolacije i anksioznosti, s jedne, i manjka iskustva menadžera, s druge strane.

Radnici su masovno izgarali i prema nekim drugim anketama - u prvi mah radili mnogo više nego u regularnim okolnostima. Ipak, situacija se vremenom očigledno menjala, jer su se zaposlenima stapali dan i noć, privatni i poslovni život.

Anketa "Mind Gym", sprovedena na 2.066 zaposlenih, pokazala je i ovo: više od 30 odsto radnika trpi značajan negativan uticaj po mentalno zdravlje od kada je počeo karantin, a tri od 10 kaže da je rad od kuće loše uticao na njihovu produktivnost.

Video: Ovo je najbolji način da izbegnete onlajn sastanak i vratite se u krevet

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>