• 0
 ≫ 

#OkvirPodrške – nije sve u finansijama, ima nešto i u reklami

 ≫ 

NLB Banka nedavno je pokrenula projekat, čiji jedan od medijskih partnera je i naš portal, a koji za cilj ima podršku maloj privredi. Radi se o projektu #OkvirPodrške, o kome smo razgovarali sa članom Izvršnog odbora ove banke, Vlastimirom Vukovićem

  • 0
NLB, Vlastimir Vuković Foto: Nemanja Vojnović

- Tokom vanrednog stanja, realizovali smo niz donacija usmerenih na podršku pre svega onima koji su bili na „prvoj liniji“, institutu „Torlak“, koji je u tom trenutku jedini radio testiranje na COVID-19, zatim zdravstvenim institucijama u više gradova u Srbiji, udruženjima koja su, u vreme kada ih nije bilo na tržištu, šila maske i donirala ih zdravstvenim radnicima i drugima kojima su bile potrebne. Slične aktivnosti su realizovale i naše članice na drugim tržištima. I tada smo u NLB Grupi razgovarali o tome koliko ekonomija trpi posledice epidemije i šta bismo mogli da uradimo u segmentu društvene odgovornosti, a da to bude podrška privredi. Tako se rodio #OkvirPodrške, u okviru kojeg, zajedno sa svojim partnerima, malim privrednicima obezbeđujemo oglasni prostor - objašnjava Vlastimir Vuković.

Projekat je usmeren na poljoprivredna gazdinstva, mikro i mala preduzeća, preduzetnike, koji se suočavaju sa najozbiljnijim izazovima jer su iscrpli neke eventualne rezerve koje su imali, pomogle su im i državne mere, ali sada im je potrebno da ponovo pokrenu svoje poslovanje i dođu do svojih kupaca i korisnika. Sa druge strane, ne treba zanemariti i to da ima proizvoda koje smo ranije kupovali negde drugde, a do njih je sada teže doći, pa je potrebno naći alternativu na domaćem tržištu.

- Zato smo, najpre u Sloveniji, a zatim i u ostalim zemljama regiona, pokrenuli ovaj projekat kako bismo pomogli malim privrednicima da se izbore za svoje tržište, a sa druge strane i kupcima da saznaju gde mogu da kupe neki proizvod ili dobiju uslugu koja im je potrebna. Drago mi je što među našim dobitnicima ima različitih preduzetnika, od onih koji nude domaću hranu i pića, poljoprivrednu mehanizaciju, dizajnersku robu, zatim različite usluge, uključujući i edukativne, brigu o starijima, zabavne sadržaje, preko građevinskih firmi do prevoznika i turističkih organizacija. Nadamo se da će im ovaj vid podrške pomoći da ožive i razviju svoje poslovanje i ponovo stanu na noge nakon ovog za sve nas teškog perioda - dodaje Vuković.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>