• 1
 ≫ 

Kultnu scenu iz filma "Forest Gamp" ne bismo gledali da nije bilo njega. Studio odbio da uloži u nju

 ≫ 

Reditelj filma Robert Zemekis i slavni glumac Tom Henks, udružili su snage i zajedno finansirali scenu u kojoj Forest trči duž cele Amerike tri godine

  • 1
Tom Henks, Tom Hanks Tom Henks / Foto: Tanjug/AP

"Forest Gamp", kultni film Roberta Zemekisa iz 1994. godine, dobio je čak šest Oskara, uključujući trofeje za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca, kao i 683 miliona dolara.

Ovo je drugo najveće filmsko izdanje 1994, nakon "Kralja lavova", ali studio "Paramount" nije bio naročito ubeđen u njegov uspeh. Iako je prošlo punih 26 godina od realizacije filma, svetom tek sada kruže vesti da je Tom Henks, zajedno sa režiserom, platio kultnu cenu iz filma, jer studio nije bio spreman da ulaže toliko novca.

Holivudski glumac je tokom nedavnog intervjua otkrio da je iz svog džepa platio najmanje dve scene iz filma "Forest Gamp", jer je "Paramount" odbio da poveća budžet. Jedna od scena je ona u kojoj Forest (Tom Henks) trči širom Amerike u trajanju od 3 godine. Sama scena traje 7 minuta.

Zemekis je rekao Henksu da podele novac, na šta je glumac pristao. Režiser je, potom, sklopio dogovor sa studijom da im da veći deo profita od zarade filma. Suvišno je reći da se ta ideja i te kako isplatila.

U nastavku pogledajte ovu čuvenu scenu:

Video: Trejler za Čudesnu ženu oduševio fanove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drmr

    11. oktobar 2020 | 22:57

    Dal je kultna ili nije to ne znam, obozavam ovaj film, ali ta scena je najgora i nepotrebna u celom.filmu, to je moje misljenje.. Pozdrav

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>