• 0
 ≫ 

Sve je bolje od otkaza usred krize: Gigant šalje pilote na neplaćeno odsustvo od 12 meseci

 ≫ 

Vazduhoplovna industrija prolazi kroz najgoru krizu pošto je pandemija kovid-19 paralisala najveći broj letova, primoravajući avio-kompanije širom sveta da otpuštaju zaposlene, pa tako izuzetak nije ni Emirejts

  • 0
pilot, avion

Foto: Unsplash

Avio-kompanija Emirejts iz Dubaija traži od pojedinih pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva, kako bi smanjila troškove zbog negativnih uticaja pandemije korona virusa na poslovanje.

- Možemo da potvrdimo da smo nekim našim pilotima ponudili neplaćeno odsustvo od 12 meseci, uz mogućnost da pre isteka tog roka budu vraćeni na posao, u zavisnosti od toga koliko se brzo bude oporavila potražnja i u zavisnosti od naših poslovnih potreba - izjavila je danas portparolka Emirejtsa.

Vazduhoplovna industrija prolazi kroz najgoru krizu pošto je pandemija kovid-19 paralisala najveći broj letova, primoravajući avio-kompanije širom sveta da otpuštaju zaposlene. Većina radnika u Emirejtsu su stranci, što znači da nemaju pravo na državnu pomoć u UAE, sedištu ove avio-kompanije.

Emirejts će i dalje obezbeđivati smeštaj, pokrivaće medicinske i druge troškove, onima koji budu na neplaćenom odsustvu, rekla je portparolka. Kompanija je ove godine ukinula na hiljade radnih mesta, između ostalog za pilote i stjuardese, smanujući istovremeno plate i tražeći od osoblja da uzmu neplaćeno odustvo.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>