• 1
 ≫ 

Stjuardese i piloti moraće da nose pelene, ako zatreba

 ≫ 

Kineski avio-prevoznici i sama država ovako savetuju svoje stjuardese i stjuarde, ako je reč o visokorizičnim letovima

  • 1
stjuardesa, avion, putnici Foto: Pixabay

Kineski vazduhoplovni regulator kaže da bi kabinsko osoblje na čarter letovima do visoko rizičnih destinacija, u borbi protiv kovida-19, trebalo da nosi pelene za jednokratnu upotrebu.

Preporuka je i da se izbegava korišćenje toaleta, kako bi smanjilo rizik od infekcije. Savet Kineske uprave za civilno vazduhoplovstvo nalazi se na spisku smernica za avio-kompanije, u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Smernica važi za čarter letove usmerene na zemlje i regione u kojima zaraza prelazi broj 500, na svakih milion ljudi. I to nije sve, izdato je još saveta za kabinsko osoblje.

Trebalo bi da podele prostor na nekoliko zona: "čista" regija, tampon zona, mesta za putnike i karantinska regija, a one bi bile odvojene zavesama.

Avio-industrija u Kini je pogođena od momenta kada se desio prvi slučaj zaraze u Vuhanu, ali se polako oporavlja, barem na domaćem terenu. Kompanije su mesecima unazad insistirale na tome da je bezbedno leteti, dobrim delom zbog filtera za vazduh koji se nalaze u avionima, a koji su medicinskog ranga.

Ipak, istraživači nisu toliko sigurni u bezbednost na letovima, jer su zabeleženi slučajevi transmisije čak i kada su putnici nosili maske i bili distancirani jedni od drugih.

Video: Vožnja u privatnom avionu: Psi koji žive život na visokoj nozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma idi begaj

    12. decembar 2020 | 08:20

    Bolje im donesite nosu. Gde sedne ne.mrda dalje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>