• 27
 ≫ 

Za ovaj posao u Srbiji treba vam bar 6 fakulteta i 60h dnevno: Bezobrazni uslovi za IT menadžera

 ≫ 

Računica jednog sugrađanina pokazuje da bi dotični trebalo da dobije platu za ovaj rad veću od 13.000 evra

  • 27
Hotel Foto: Pixabay, Facebook

Gotovo da nema osobe koja nije prolazila brojne razgovore za posao i krugove u okviru u njih, da bi potom razočarano nastavila da traži dalje. Štaviše, prema nekim istraživanjima, više od 90% kandidata za posao u Srbiji naposletku ni ne dobije povratni fidbek - da nisu dobili posao.

Poslodavci na razgvooru za posao često traže od kandidata da se bore kao u areni, a ima i onih koje svoje buduće kolege žele da provere i putem poligrafa. 

Ima i onih koji postavljaju nerealne uslove ili očekivanja, kao jedan lanac hotela koji posluje u Beogradu, a čiji je oglas za posao postao viralan na društvenim mrežama.

Kako se navodi u oglasu objavljenom na popularnoj stranici za zapošljavanje, hotel traži IT Menadžera, a njegova zaduženja su ispisana na listi koja ima minimum 63 obaveze. 

Evo samo nekih od zadataka: 

- Menadžer je zadužen za rad svih IT komunikacionih Sistema u hotelu. Da omogući servisnu podršku sistemu. Sistem administracije i rada. Administracija korisnika.Podrška korisnika. Sistem upravljanja objektom (PMS). Telefonski sistem .POS sistemi registrovanja prodaje. Sistem elektronskih brava. Informacioni sistem administracije. Kancelarijska automatizacija i sistem elektronske pošte. Internet visoke brzine za goste. Server i Personalni računari. VAN I LAN mreže.S istem digitanih natpisa. Smart telefoni i mobina telefonija. Printer i faks mašine.

Osim osnovnih zadataka, budući IT menadžer mora da vodi računa i o bezbednosti, a poželjno je ispuni i uslove pod oznakom "razno".

U zamenu za to, dobio bi: Ugovor, dinamičan posao u dobro organizovanom internacionalnom okruženju. Mogućnost stalnog učenja, usavršavanja i napredovanja. Rad u visoko profesionalnom kolektivu. Mnogo manje stavki od onih koje se traže od njega, priznaćete.

Korisnici društvenih mreža su računali koliko bi osoba zapravo trebalo da radi ovaj posao, pošto za jednu deluje kao nemoguća misija. Dodatno, računica jednog sugrađanina pokazuje da bi dotični trebalo da dobije platu za ovaj rad veću od 13.000 evra. 

Tržište rada je svuda u svetu postalo preopterećeno, i to ne samo zbog aktuelne pandemije, već je tako godinama unazad. Konkurencija je sve veća, firme traže najbolje radnike, ali postavljaju i sve rigoroznije uslove za dobijanje posla i sam rad u kompaniji.

Mladim ljudima je danas izuzetno teško da nađu odgovarajući posao, osim ako nije reč o vrlo traženim i automatski dobro plaćenim profesijama. Svi oni koji nisu IT stručnjaci, programeri, inženjeri, ekonomisti, pravnici, danas teško pronalaze valjani posao, a studija je čak otkrila da je trenutno lakše nekvalifikovanim nego određenim kvalifikovanim radnicima.

Kakva su vaša iskustva? Pišite nam u komentarima. 

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    31. januar 2021 | 15:25

    Ja sam IT menadzer po struci, i kada procitam uslove za tu poziciju, pomislim da traze supermena! Pola od tih stvari koje traze niko nije ni izucavao na faxu! A da ne kazem da uz to svi traze i tri godine iskustva na toj poziciji...a gde da steknem iskustvo kad ga svi traze? Glupost nevidjena. Samo veza.

  • Boško

    31. januar 2021 | 15:48

    Jedan luksuzni hotel u Srbiji u sklopu kojeg je i akva park - šef elektro-održavanja kompletnog hotela, teretana, bazena, akva parka i kompletne klimatizacije - 36 hiljada plata, manje nego porodični ručak u tom hotelu. Cirkus.

  • Lejla

    31. januar 2021 | 15:40

    Za posao ti ne treba ni oglas, ni fakultet...treba ti dobra veza...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>