• 0
 ≫ 

Možda nije bilo komercijalnih letova, ali su bogataši putovali u 2020: Sektor koji ima budućnost

 ≫ 

Među onima koji su profitirali od kategorije "privatnih aviona" nalazi se i Bil Gejts

  • 0
avion Foto: Pixabay

Kriza kovida-19 nije zaustavila svetske bogataše da putuju: sada više koriste svoje privatne avione, a neki su i dobro profitirali od tog biznisa.

Bil Gejts (milijarder iz SAD), Nasef Saviris (milijarder iz Egipta), Džejms Peker (milijarder iz Australije) i Keri Stoks (australijski biznismen) akumulirali su 1,2 miliona američkih dolara na račun sektora privatnih aviona, izveštava Blumberg.

Firma "Signature Aviation Plc" se fokusirala na preuzimanje ovih kompanija: "Blackstone Group Inc.", "Carlyle Group Inc." i "Global Infrastructure Partners", što je doprinelo tome da se njene akcije praktično utrostruče, u odnosu na minimalni nivo iz marta 2020.

Sektor privatnih letelica, koje poseduju najbogatiji ljudi sveta, retka je kategorija koja je uspela da odoli kovid-19 krizi, pre svega, zato što su letovi za najimućnije bili mogući - i odvijali su se - ali bez rizika od zaraze.

Tokom prve tri nedelje januara taj sektor je "oživeo" nivo s početka 2020, izveštava "WingX". Neki klijenti su ranije putovali samo komercijalnim letovima, ali je pandemija to promenila.

Gejts je postao vodeći akcionar u kompaniji "Signature Aviation Plc", za koju se zainteresovao 2009. godine, i za četiri puta uvećao svoje učešće u julu i avgustu. Najbogatija osoba Egipta, Nasef Saviris, uvećao je svoje učešće za 7,4% tokom 2020.godine.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>