• 0
 ≫ 

Mask ponovo piše istoriju: Sada je moguće i "Teslin" auto platiti bitkoinima

 ≫ 

Američka kompanija je prošlog meseca uložila čak 1,5 milijardi dolara u najpoznatiju kriptovalutu

  • 0
Tesla automobil, Bitcoin Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Kompanija za e-vozila iz SAD, "Tesla", uložila je 1,5 milijardi dolara u bitkoin prošlog mesecaa kada su Ilona Maska pitali zašto je odabrao ovu kriptovalutu, a ne svoj omiljeni dogecoin, on je kratko rekao "da je bitkoin manje glup vid likvidnosti od keša i da je njegov potez dovoljna avantura za jednu S&P500 kompaniju".

Odmah je bilo reči da će ubuduće biti moguće plaćanje "Teslinih" automobila upravo bitkoinima, što je sada i stvarnost. Naime, Mask je objavio da je moguće kupovati automobile njegove kompanije u Americi na ovaj način.

Osnivač jedne od najvrednijih firmi na svetu dodao je na Tviteru da će "Teslin" auto putem bitkoina moći da plate i korisnici iz drugih zemalja, ali "kasnije ove godine". Nije precizirao o kojim državama je reč, piše CNBC.

Da bi prihvatao uplate u najpopularnijoj svetskoj digitalnoj valuti, "Tesla" će, kako navodi američki milijarder, koristiti "interni", kao i "softver otvorenog koda".

Treba pomenuti i da je "Tesla" ostvarila otprilike milijardu dolara u "papirnatoj" dobiti, od ulaganja u bitkoine, što je podatak od pre mesec dana.

Podsećamo da je nedavno u Crnoj Gori kupljena i prva krava, Bitkoinka, na ovaj način. Krava je prodata za tačno 0,03 bitkoina početkom marta, kada se cenilo da vredi nešto više od 1.000 evra.

Transakcija je uspešno realizovana zahvaljujući agentu za kriptovalute, Novaku Svrkoti. Anđela Bojić, koja je kupila Bitkoinku, rekla je za Seljak.me da je na ovaj potez "naterao" trend spajanja poljoprivrede i tehnologije.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>