• 5
 ≫ 

Danas kreće prijava za pomoć od "30 plus 30" evra: Šta ako nemate račun u banci?

 ≫ 

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku prilikom prijavljivanja, kao što je bio slučaj sa prijavom za 100 evra prošle godine

  • 5

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je više puta da će prijava za sve koji žele da prime pomoć od "30 plus 30 evra" početi 28. aprila - kada je reč o onlajn prijavi preko Uprave za trezor, i taj dan je došao.

Prijava traje do 15. majaOd 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen.

Još jednom treba pomenuti da primaoci socijalne pomoći i penzioneri ne moraju da se prijavljuju - njima automatski leže novac na račun.

Precizira se da će penzionerima prvi deo pomoći biti isplaćen 6. maja, a 7. maja 30 evra će dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Kako je rečeno, u maju sukcesivno kreće isplata prvih 30 evra i trebalo bi da bude završena do kraja meseca. Tačnije, navodi Mali, "od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra".

Drugih 30 evra građani će dobiti u novembru, naveo je ministar finansija. Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin Seslija

    29. novembar 2023 | 14:37

    Supruga jos nije primila pomoc drzave 30plus 30evra.Na vreme prijavljena.Nije pronadena za prijavu.Dve godine cekamna reklamaciju.G din Administrator g dina Ministra vidno nije razumeo.Odeljenje za reklamaciju ne resava.

  • Nina

    28. april 2021 | 07:35

    Moj sin je rođen 19 maja i tad puni 18 god i idpada da njemu ne pripadaju te pare

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>