• 0
 ≫ 

Otvara se prvi plutajući rizort na svetu: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji

 ≫ 

Ko voli nek izvoli

  • 0

Luksuzno plutajuće odmaralište "Si Palas" uskoro će biti otvoreno u Dubaiju.

Rizort težak 164 miliona dolara činiće plutajući hotel i 12 plutajućih vila. Svaka od njih će moći da se odvoji i da pluta nezavisno od hotela i sve će imati krov sa otvorenim bazenom, četiri spavaće sobe, kuhinju i dnevnu sobu.

Kolin Gari, direktor luke Al Džazira rekao je da je projekat počeo pre tri godine u saradnji sa brodogradilištem Sigejt.

Izvršni direktor pomenutog brodogradilišta, Mohamed Al-Bahravi objasnio je na koji su način vile konstruisane.

Koristili smo čelik za izgradnju projekta. Želeli smo da vile dobiju potpuni dizajn, kao brodovi. Tako nešto nikada ranije nije urađeno. Hotel se sastoji od solarne energije, kanalizacione stanice, stanice za reciklažu smeća i potpuno zelenog okruženja - 

Prva vila od 12 veličanstevnih, nedavno je isplovila iz luke Ras i otisnula se ka Dubaiju, svojoj krajnjoj destinaciji sa koje će mamite turiste i to samo one sa dubljim džepom.

Ukoliko biste želeli da provedete 10 dana u "Si Palasu" i ukoliko zarađujete prosečnu srpsku platu, morali biste da radite čitavu godinu, jer bi vas to, desetodnevno zadovoljstvo koštalo oko 6000 evra najmanje.

Završetak izgradnje kompletnog rizorta nije poznat, kao ni tačan datum otvaranja, ali nas jako zanima ko će biti prvi gosti u njemu.

Kako izgleda prvi plutajući rizort na svetu, pogledajte u videu na početku ovog teksta.

Video: Bogati grof pre 110 godina od tvrđave pravio luksuznu palatu: Aritektonski hipster

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>