• 0
 ≫ 

Direktor Barberija prelazi kod rivala i vraća se u Italiju, akcije tonu

 ≫ 

Marko je bio važna figura, vodio je transformaciju Barberi brenda i poslovanja

  • 0
Burberry, prodavnica, kompanija, brend, logo Foto: Tanjug/AP

Marko Gobeti, koji je sproveo reorganizaciju u kompaniji Barberi, napustiće britanski brend luksuzne mode krajem ove godine da bi se vratio u Italiju gde će voditi konkurentsku kuću "Salvatore Feragamo".

Iz Barberija je saopšteno da je Gobeti podneo ostavku, što je izazvalo pad akcija kompanije na Londonskoj berzi od čak 8 procenata.

- Marko, koji je vodio transformaciju Barberi brenda i poslovanja, povući će se sa čela kompanije kojom je upravljao gotovo pet godina kako bi iskoristio novu priliku koja će mu omogućiti da se vrati u Italiju i bude bliže porodici - navodi se u saopštenju Barberija.

Džeri Marfi, predsednik kompanije, dodao je da je Upravni odbor "prirodno razočaran" odlukom Gobetija, ali da razume "njegovu želju da se vrati u Italiju nakon skoro 20 godina u inostranstvu".

- Budući da je Barberi obnovio energiju i da se kreće odlučnim korakom ka snažnom rastu, smatram da je sada pravo vreme da se povučem - poručio je Gobeti.

U odvojenom saopštenju, "Salvatore Feragamo" je potvrdio da će Gobeti postati glavni izvršni direktor kompanije čim bude oslobođen ugovornih obaveza u kompaniji Barberi. Akcije Feragama su porasle za 0,2 odsto na berzi u Milanu.

Pre nego što se pridružio Barberiju, Gobeti je proveo 13 godina u francuskom gigantu luksuzne robe LVMH, gde je bio generalni direktor brendova Živanši i Selin.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>