• 0
 ≫ 

Kompanije koje su prve poslale radnike kući, sada odlažu povratak u kanc: Fejsbuk do sledeće godine

 ≫ 

Odluka kompanije usledila je nekoliko dana nakon što je Amazon najavio da odlaže povratak zaposlenih

  • 0
Zakon o radu je više na strani kandidata za posao nego poslodavaca Foto: Pixabay

Kompanija Fejsbuk odložila je povratak svojih zaposlenih u kancelarije do sledeće godine jer ekspanzija delta varijante korona virusa menja planove za ponovno otvaranje širom zemlje.

- Podaci, a ne datumi pokreću naš pristup povratku u kancelarije. Imajući u vidu nedavne zdravstvene podatke koji pokazuju sve veći broj slučajeva zaraze Covid-19 naši timovi u SAD neće morati da se vrate u kancelarije do januara 2022. godine - saopštila je kompanija, dodajući da će se to primeniti i u nekim drugim zemljama.

Mnoge od najvećih kompanija tehnološke industrije, koje su bile među prvima koje su zatvorile svoje kancelarije prošle godine na početku pandemije, odredile su septembar kao cilj za povratak na radna mesta. Sada ove kompanije odlažu povratak, a u nekim slučajevima traže da se zaposleni vakcinišu pre nego što se vrate u kancelarije.

Odluka kompanije Fejsbuk usledila je nekoliko dana nakon što je Amazon najavio da odlaže povratak korporativnih zaposlenih do 3. januara iduće godine, a druge, poput kompanija Google, Apple, Uber i Microsoft odložili su povratak u septembru za oktobar.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>