• 31

Od uvođenja kovid propusnica 5 lokala u Novom Sadu stavilo ključ u bravu

Kazna za nepoštovanje novih mera primene kovid propusnica i propisane distance u ugostiteljskim objektima posle 22 časa iznosi 300.000 dinara

  • 31
Kovid propusnica, kovid propucnice Telegraf.rs

Određeni broj noćnih klubova u Novom Sadu potpuno je zatvorio svoja vrata, dok je drugi deo odlučio da promeni radno vreme, a sve sa ciljem izbegavanja primene novog zakona koji se odnosi na kovid propusnice.

Iz Udruženja ugostitelja Novog Sada (UGONS) kažu za NS Uživo da je do sada na teritoriji grada "5 lokala samovoljno odlučilo da ne radi više, dok je jedan objekat zatvoren od strane Sanitarne inspekcije".

- Ovi što su zatvorili lokale na svoju inicijativu, to su uradili jer im je neisplativo da rade od 18 do 22 časa, kao i od 22 do 01 čas sa kovid propusnicama, jer je činjenica da je mali broj mladih vakcinisan - kaže Milenko Mijić iz UGONS-a.

Ugostitelji sa tzv. "dnevnim radnim vremenom", gde spadaju kafići i restorani, do uvođenja kovid propusnica radili su radnim danima do 23 časa. Sa uvođenjem ovog vida kontrole, masovno su se odlučili na smanjenje jednog radnog sata, tako da su sada njihova vrata otvorena gostima do 22 časa.

- Oni su zaključili da je bolje da zatvore u 22h i ne rizikuju taj jedan sat. Time se neće pitati da li će biti ispoštovana distanca u lokalu, da li će imati gosta koji sedi već duže vreme bez kovid propusnice, a popio je već nekoliko pića... nastavlja Mijić.

Dodaje i da postoji nekoliko lokala u gradu koji posluju sa kovid propusnicama (od 22 do 01 čas), ali je nepredvidivo dokle će izdržati. Kazna za nepoštovanje novih mera primene kovid propusnica i propisane distance u ugostiteljskim objektima posle 22 časa iznosi 300.000 dinara, podsećaju iz UGONS-a.

Video: Ciprijani: Uvek je dobro širiti se na mesta koja volite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    1. novembar 2021 | 15:00

    Cista glupost ugostitelji su u minusu jer moraju da zatvaraju u 22h

  • Miomir

    1. novembar 2021 | 19:17

    Sad kad tuze drzavu jer je protiv-ustavno, vratice im pare sa toliko debelom kamatom da nece vise morati ni da rade. Kovid propusnice su ubacene u neki samostalni clan koji ustav ne poznaje i niko nije duzan da pokazuje svoj med karton. I ne postoji zakon,clan ili bilo sta koji dodatno moze da se ubaci u ustav da to promeni jer je neko pametan zbog menglea smislio zakone koji to ne dozvoljavaju.

  • Šomi

    1. novembar 2021 | 16:10

    Krizni štab je apsolutno krš !!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>