• 2

Mask opet obara akcije svoje kompanije: Evo šta je sada tvitnuo

"Hertz" je rekao da je spreman da plati punu cenu, međutim...

  • 2
Elon Musk Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Akcije "Tesle" pale su za više od 4% danas i na putu su da izgube neke od prošlonedeljnih dobitaka od 300 milijardi dolara, nakon što je izvršni direktor kompanije, Ilon Mask, doveo u sumnju ogroman potencijalni ugovor sa firmom za iznajmljivanje automobila "Hertz Global".

Upravo o tome se bruji danima, jer je bilo reči da "Hertz" želi da poruči od "Tesle" čak 100.000 vozila do kraja 2022. godine.

Uprkos tome što je bilo samo reči o najavi, te ugovor nije potpisan i ne bi bio finalizovan do kraja 2022, goruća vest je25. oktobra ipak učinila da deonice "Tesle" skoče 13 odsto, a kompanija je prvi put premašila tržišnu vrednost od bilion dolara.

Akcije proizvođača električnih vozila nastavile su da rastu i narednih dana, zatvarajući se na rekordno visokom nivou u ponedeljak. Akcije "Hertz"-a takođe su porasle za nekih 38 odsto nakon objave.

Međutim, Mask je napravio "buru" svojim tvitom u kojem piše da "Tesla" još nije potpisala ugovor sa "Hertz"-om, što je potpuno umanjilo značaj ove saradnje.

 

Kako je dalje naveo, posao sa "Hertz"-om nema nikakav uticaj na našu ekonomiju. Porudžbina za 100.000 "Teslinih" vozila vredna je otprilike 4,2 milijarde dolarai ekvivalentna je skoro desetini onoga što "Tesla" može da proizvede na godišnjem planu, piše RT.

"Hertz" je rekao da je spreman da plati punu cenu.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    2. novembar 2021 | 22:30

    Ja mislim da ovaj nije normalan uopšte

  • Раднаскела

    2. novembar 2021 | 19:42

    Тако бизнис функционише. Даш некоме важном у "Херцу" пар (стотина) милиона да овај објави можда и лажну вест о куповини 100.000 "Тесли" и вредност фирми скочи невероватно. Лепо једном, лепо другом, прстом нису мрднули, а згрнули огромне паре.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>