• 0
 ≫ 

Privatnici u SAD otvorili 571.000 novih radnih mesta: Najviše zapošljavali u dve oblasti

 ≫ 

Tržište rada dobilo novi zamajac

  • 0
Povratak na posao Foto: Shutterstock

Broj radnika na platnim spiskovima privatnih kompanija u SAD porastao je u oktobru iznad očekivanja, što ukazuje na to da su tržište rada i ukupna ekonomija ponovo dobili zamajac na početku četvrtog kvartala, mada nedostatak radnika i sirovina i dalje predstavljaju kočnicu.

U američkom privatnom sektoru je prošlog meseca otvoreno 571.000 novih radnih mesta, prema današnjim podacima iz Nacionalnog izveštaja o zapošljavanju istraživačkog instituta ADP, prenosi Rojters.

Pokazatelj za septembar je revidiran naniže na 523.000 novih radnih mesta sa prvobitno objavljenih 568.000.

Ekonomisti koje je anketirao Rojters prognozirali su da će broj radnih mesta kod privatnih poslodavaca u SAD biti povećan za 400.000 u oktobru.

Izveštaj ADP-a, koji je sačinjen u saradnji s agencijom Mudis Analitiks, dolazi uoči sveobuhvatnijeg i pomno iščekivanog izveštaja o zapošljavanju za oktobar koji u petak treba da objavi Ministarstvo rada.

Najveći rast broja novih zaposlenih u američkom privatnom sektoru zabeležen je prošlog meseca u delatnostima rekreacija i ugostiteljstvo, gde su preduzeća otvorila 185.000 rnovih adnih mesta.

Zaposlenost u proizvodnji povećana je za 53.000 radnih mesta, dok je zapošljavanje u građevinarstvu poraslo za 54.000. Velike korporacije su imale najveći udeo u povećanju broja zaposlenih na privatnim platnim spiskovim u oktobru.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>