• 0

Još jedan tehnološki gigant sada vredi više od 2 biliona dolara

Alfabet je skoro jednoglasno favorit na Volstritu

  • 0
Google kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Matična kompanija Gugla, Alfabet, prvi put je premašila tržišnu vrednost od 2 biliona dolara, podstaknuta povećanjem potrošnje na digitalne oglase i rastom svog klaud poslovanja.

Akcije klase A porasle su za čak 1,2% i dostigle najviši nivo u istoriji pre nego što su umanjile povećanje na 0,1%. Alfabet je ove godine, inače, najuspešniji među pet najvećih američkih tehnoloških akcija po prodaji, sa povećanjem od 70%, uglavnom zahvaljujući rastu Guglovog advertajzing sektora.

Ovakav napredak rezultira time da Alfabet bude u ekskluzivnom klubu kompanija koje vrede više od 2 biliona dolara, pored Epla i Majkrosofta. Alfabet je dostigao vrednost veću od bilion dolara prvi put u januaru 2020, piše Blumberg.

Američki gigant trguje oko 24 puta ispred zarade, što ga čini jeftinijim od Amazona i Majkrosofta, ali skupljim od matične kompanije Fejsbuka, koja je nedavno dobila novo ime - "Meta Platforms Inc".

Alfabet je skoro jednoglasno favorit na Volstritu. Od 49 analitičara koje Blumberg prati i koji pokrivaju teme vezane za akcije, svi osim jednog preporučuju kupovinu akcija Alfabeta. Prosečna 12-mesečna ciljna cena akcija je 3.321 dolar, što sugeriše prinos od 11% u odnosu na trenutnu cenu akcije.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>