• 4
 ≫ 

Nova usluga za privredu: Ubuduće i telefonom mogu da prihvate plaćanje karticama

 ≫ 

RaiPOS aplikacija – mobilni telefon pretvara u POS terminal

  • 4
plaćanje, račun

Foto: Pixabay

I u Srbiji se ide idejom da se keš što pre izbaci iz upotrebe, a povećan broj plaćanja platnim karticama dovoljno govori da su i sami građani za to zainteresovani. U poslednje vreme, kartičarske kompanije nude i pogodnosti ukoliko plaćate mobilnim telefonom ili karticom, a i uslužne delatnosti, pre svega trgovci, danas su spremniji da se odreknu keša.

Građani naše zemlje voljni su da koriste napredne tehnologije… O tome svedoče zvanični podaci NBS koji beleže povećanje broja plaćanja koji se obavljaju novim sistemima. Raste i vrednost tih transakcija.

Dalje, u jednom istraživanju koje je nedavno objavljeno, skoro polovina ispitanika ističe da ne bi pazarila u prodavnici koja nudi samo plaćanja koja zahtevaju kontakt sa kasirima ili čitačem kartica.

Kada je o trgovcima reč, nije potrebna skupa infrastruktura. Dovoljan je samo mobilni telefon, jer su banke pripremile i mobilne aplikacije koje će trgovcima omogućiti da jednostavno i sa nižim troškovima prihvataju plaćanja karticama i mobilnim uređajima.

Jedna od njih je aplikacija RaiPOS, uz pomoć koje preduzeća i preduzetnici svoje usluge ili proizvode mogu naplaćivati putem svog android mobilnog telefona, bez potrebe posedovanja "klasičnog" POS terminala.

Uglavnom je do sada bilo reči o manjim preduzećima koja su odbijala da pređu na savremenije načine plaćanja. Konačno, sada i najmanja preduzeća biće u prilici da svojim kupcima ponude plaćanje karticom.

Prodavcima u Srbiji biće omogućeno da na Android pametnom telefonu ili tabletu prihvate beskontaktna plaćanja bilo kod iznosa. Tako će postati konkurentniji, a to će pomoći trgovcima da ispune očekivanja svojih klijenata, ali i da poboljšaju priliv novca.

Iako se minimimalni iznosi računa koje kupac može platiti karticom ili telefonom ne regulišu se propisima, dešavalo se da trgovci odbiju takav vid plaćanja. To je bilo nezgodno naročito na trafikama, ili manjim radnjama gde se uglavnom kupuju stvari "usput", odnosno roba koja često košta manje od 100 dinara. 

RaiPOS aplikacija inače,  instalira se direktno na mobilnom uređaju vlasnika i/ili njegovih zaposlenih, a može se koristiti bilo gde i bilo kada za prihvatanje plaćanja putem VISA i Mastercard platnih kartica, kao i plaćanja putem mobilnih telefona. Ona omogućava jednostavna, brza i sigurna plaćanja uz korišćenje NFC tehnologije koju poseduju svi noviji modeli smart telefona. Zahvaljujući mogućnosti beskontaktnih plaćanja karticom ili mobilnim uređajem na bilo kom mestu, kao i na više telefona u okviru jednog prodajnog mesta – vlasnicima biznisa nudi priliku za povećanje prodaje.

Dodatno, veliku prednost za privrednike koji se opredele za ovaj vid naplate svojih usluga, predstavlja i to što je korišćenje RaiPOS aplikacije besplatno, odnosno bez mesečne naknade za korišćenje.

Pored toga što nudi praktičan i brz način primanja uplata, aplikacija omogućava i slanje digitalnog slipa putem SMS poruke ili i-mejla, kao i očitavanje putem QR koda, a listu svih transakcija je moguće pregledati u bilo kom trenutku.

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno – ova aplikacija obezbeđuje preko potrebna beskontaktna plaćanja, posebno važna u pandemijskom periodu, kako za vlasnike biznisa, tako i za njihove klijente.

RaiPOS aplikacija je na raspolaganju svim preduzećima i preduzetnicima registrovanim na teritoriji Srbije, bez obzira na prodajnu ili uslužnu delatnost za koju su registrovani.

Video: Kako funkcioniše e-fiskalizacija u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>