• 0

Klaus Švab: Svetski ekonomski forum biće u Davosu, ne menjamo lokaciju

Zbog situacije sa kovidom, odnosno omikronom, Forum je odložen za sredinu 2022. godine

  • 0
World Economic Forum, Svetski ekonomski forum, Davos

Foto: Tanjug/AP

- Odloženi godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2022. biće održan u švajcarskom alpskom ski-centru Davos - izjavio je osnivač WEF-a, Klaus Švab, odbacivši spekulacije o mogućem ponovnom izmeštanju ovog skupa iz njegovog tradicionalnog doma.

- Biće održan u Davosu - rekao je Švab kratko, u intervjuu za tabloid Blik, na pitanje da li će WEF ponovo razmotriti Singapur kao mesto održavanja.

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma su, zbog situacije sa kovidom, odlučili da mesto održavanja skupa planiranog za 2021. godinu premeste iz Davosa u jedan vrhunski konferencijski centar u centralnoj Švajcarskoj, a potom su promenili lokaciju i izabrali Singapur, pre nego što su potpuno odustali i od te ideje, tačnije od održavanja događaja usled pandemije.

WEF je saopštio u ponedeljak da održavanje godišnjeg sastanka za 2022. odlaže za sredinu sledeće godine, zbog širenja omikron soja kovida.

Video: Nebojša Matić o optimizaciji rada: Važan je dogovor, treba pustiti ljude da na miru rade svoj posao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>