• 0

Prodaju kosu da kupe meso i mleko: Inflacija uzela danak, dostigla 45 odsto

Novac od prodaje obično koriste da plate račune ili zamene svoje pokvarene telefone, ili da kupe osnovne namirnice

  • 0
kosa, salon Foto: Freepik

Iako ceo svet oseća ekonomsku krizu, pre svega usled kovida-19, neke zemlje ipak prolaze mnogo teže u  svemu ovome, a finansijske poteškoće nisu novina i nisu "došle" s koronom.

Naime, u Iranu trenutno raste broj žena koje prodaju svoju kosu, kako bi dobile nešto novca i opstale u uslovima rastućih ekonomskih poteškoća.

Iranske novine Khorasan Newspaper objavile su krajem decembra 2021. članak u kojem se govori o ženama koje su aktivne u trgovini kosom.

Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona su glavni kupci kose koja se uglavnom koristi za perike i ekstenzije. Skoro svi klijenti prodaju kosu zbog finansijskih poteškoća, rekao je jedan berberin.

Prema članku, prodavci kose su iz svih sfera života i svih uzrasta, od 10-godišnjih adolescenata do starijih žena, ali većinu čine mlade devojke iz siromašnih porodica.

Novac obično koriste da plate račune ili zamene svoje pokvarene telefone. Prema ranijem izveštaju o prodaji kose u Iranu, cena za nečiju prirodnu kosu ide od 10 do 50 dolara, u zavisnosti od dužine, tipa i volumena, piše iranintl.com.

Ova zemlja tri godine beleži visoku inflaciju, koja je poslednjih meseci porasla na 45 odsto i osiromašila mnoge porodice srednje klase, koje ponekad više ne mogu sebi da priušte ni mesne i mlečne proizvode.

Video: Burger na laboratorijski način: Nema više ubijanja krava, meso u tanjiru direktno iz epruvete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>