• 0

Gugl, Amazon, Epl i Meta "pod lupom" regulatora: Kako divovi obrađuju lične podatke?

Kancelarija je počela da razmatra Guglovo korišćenje ličnih podataka u maju prošle godine

  • 0
Google Play Store Foto: Shutterstock

Nemački antimonopolski regulator je saopštio danas da ispituje Guglovo korišćenje ličnih podataka i proizvod Gugl Njuz portal, u skladu sa novim ovlašćenjima vezanim za regulisanje rada internet kompanija, a "pod lupom" su i kompanije Amazon, Epl i vlasnik Fejsbuka, Meta.

Nemačka Kancelarija za borbu protiv monopola je navela da je "utvrdila da je vlasnik Gugla, Alfabet, ispunio uslov kojim je propisano kada kompanija podleže istrazi prema novim proširenim ovlašćenjima regulatora, stečenim prošle godine, kada je u pitanju poslovanje velikih internet kompanija".

- Savezna kancelarija za kartele sada može da se pozabavi konkretnim oblicima ponašanja koji štete konkurenciji. Već smo počeli intenzivnije da se bavimo Guglovom obradom ličnih podataka i pitanjem Guglovog Njuz portala - naveo je predsednik Kancelarije Andreas Mundt, a prenosi Rojters.

On je dodao da "Kancelarija takođe razmatra dodatne slučajeve koji uključuju Amazon, Epl i Metu".

Kancelarija je počela da razmatra Guglovo korišćenje ličnih podataka u maju prošle godine, a u junu i izbor vesti koje se nude u okviru Gugl Njuza.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>